U trendu

Vučić: Situacija u Zvezdi je bolja nego pre dve ili tri godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je trenutna situacija u Fudbalskom klubu Crvena zvezda znatno bolja nego pre dve ili tri godine i dodao da je država oduvek mnogo pomagala crveno-belima.

„Mislim da je situacija u Zvezdi neuporedivo bolja nego pre dve ili tri godine. Ukoliko vam neko dug od 55 miliona evra spusti za 10 ili 12 miliona, a taj dug je geometrijskom progresijom rastao, i u dve sezone, jednom budete prvi, a jednom drugi…to je bolje nego što je bilo realno za očekivati“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u zgradi Vladi Srbije.

Deo Upravnog odbora Crvene zvezde, kao i generalni direktor Zvezdan Terzić podneli su ostavke tokom nedelje usled loših rezultata na početku sezone.

„Bio sam i ostaću navijač Zvezde, to nikada nisam krio. Nikada neću biti opozicija klubu koji volim, niakda neću da ga kritikujem. Oni neće imati loše posledice od države. Imaju velika sponzorstva. Država je mnogo dala i mnogo pomagala fudbalskom i košarkaškom klubu Crvena zvezda, kao i košarkaškoj sekciji Partizana, a nešto manje fudbalskoj“, kazao je Vučić.

„Nikada neće izgubiti jedno od ugovorenih sponzorstava. Ne želim da se mešam u to, to je moje lično pravo i to se neće promeniti“, dodao je on.

Vučić je čestitao Partizanu i Vojvodini na plasmanu u baraž za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evropa.

Takođe, premijer je najavio da će pozvati ambasadora Hrvatske Gordan Markotić u Beogradu da zajedno gledaju finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Hrvatske.

„Siguran sam da ću se ja sutra radovati, ukoliko ambasador bude pristao na poziv“, rekao je Vučić.
 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.