U trendu

Vujošević: Ne mogu da budem zadovoljan posle poraza

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je utakmica protiv Crvene zvezde bila „teška i tvrda“, kao i da ne može da bude zadovoljan posle poraza, ali je pohvalio svoje košarkaše zbog nastupa.

„Čestitam Zvezdi na pobedi. Bila je ovo teška, tvrda utakmica, gde smo mi imali dva rekonvalescenta, Milana Mačvana i Nikole Milutinova, a Edo Murić na već skraćenu rotaciju nije bio u timu iz dobro poznatih razloga. Igrali su jako agresivno, stvorili su nam problem u organizaciji napada. To nije iznenađenje, ali struktura i jedne i druge ekipe onemogućava i jedne i druge stvari“, rekao je Vujošević novinarima.

Zvezda je večeras pobedila 72:69 košem Nikole Kalinića posle ofanzivnog skoka 10 sekundi pre kraja i tako povela sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa Super lige.

„Zvezda je u psihološki teškoj situaciji za njih uspela da napravi brejk. Mislim da suđenje nije bitno uticalo na rezultat našeg meča, jedino mi nije jasno zašto nije priznat regularan koš Mačvana kada je lopta pipnula tablu. Možda bi to odlučilo utakmicu. Ekipa se borila, ali kad Milutinov nije u elementu i uz skraćenu rotaciju centara to se dobro oseća. Takođe, ne uspevamo da na pravilan način artikulišemo veliku želju da se pobedi protivnik. Ne pravimo od toga agresivnu odbranu, već ulazimo u nervozu. To je malo i mentalna struktura pojedinaca, ali i celokupne situacije u kojoj se nalazi klub, ali i kratke rotacije. Okrećemo se sledećem meču“, rekao je Vujošević.

Na novinarsko pitanje da uporedi igru svog tima u prve dve utakmice odgovorio da je uspeh „održati ekipu na okupu“ u uslovima u kojima Partizan „živi i radi“.

„To su dve izgubljene utakmice. Bila je danas reakcija od 10 razlike do egala. Pre toga ne mogu da kažem da sam nešto zadovoljan, ali ovo su teške utakmice, protiv protivnika koji ima kvalitet, ima čvrstinu. Nije lako igrati, a procenat šuta je veliki problem. U prelomnim momentima dopustili smo njihovom najboljem šuteru Dženkinsu tri poena iz piika. Računajući hendikep poziciju Partizana i uslove u kojima se radilo…Kad se izgubi ne mogu da kažem da sam zadovoljan“, rekao je Vujošević.

Pred kraj treće deonice izašao je kapiten Dragan Milosavljević, koji se pred novinarima izvinio.

„Izvinjavam se Duletu, saigračima i navijačima na svom ponašanju. Izgubio sam glavu i to nije bilo okej. Utakmicu smo odigrali bolje nego prošlu i na kraju nesrećno izgubili“, rekao je Milosavljević.

Na pitanje novinara šta se tačno desilo, Vujošević se ubacio rečima: „Ja sam ga izbacio, šta tu ima više da se priča“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.