U trendu

Vujošević o presudi: Nisam ja izdao Partizan!

Vujošević je Partizanu dao rok od sedam dana da mu se isplati dug od 113.000 evra jer će u suprotnom klubu biti aktiviran BAT, prenose sportski mediji.

„Tačno je da je moj advokat obavestio Partizan o roku, ali takođe je tačno, što ne pominju, da su i oni dobili odluku od BAT“, objašnjava za „Novosti“ Vujošević, vraćajući se na uzrok kompletnog slučaja. – Svima je poznato kako sam otišao iz Humske. Praktično sam oteran, jer sam branio Partizan i interese Partizana.

Čak i u trenutku kada je tadašnja uprava odlučila da ga skloni, Vujošević je pokazao spremnost da pomogne Partizanu.

„Godinama sam insistirao da plate uvek dobiju prvo igrači, a za mene ako ostane, ponašajući se, pokazalo se, iracionalno, na svoju štetu. Bio sam spreman da radim besplatno, ali ne i da me oteraju besplatno. Pristao sam da dug bude umanjen za oko 100.000 evra, koliko su sabrali da su bile kazne izrečene u takmičenjima, telefonske račune… Nikada nisam tražio naplatu bilo kakvih kamata. Uz to sam, jer su rekli da je klub u teškoj sitauciji, pristao da nađemo kompromis i da se dug isplati na pet godišnjih rata. Ispoštovana je samo prva, ali druge dve nisu. Niko se, čak nije udostojio ni da me pozove i pokuša da objasni zašto se ne ipslaćuju plate koje sam pošteno zaradio i od kojih živim, zbog čega sam bio primoran da se obratim BAT. Nisu u pitanju sedam dana, nego kašnjenje od sedam godina.

Trofejni trener dodaje da neće imati nikakvu moralnu dilemu da isto uradi i 1. septembra 2018. ako Partizan opet ne bude poštovao dinamiku isplate.

„Sve ovo je nemoralno s njihove strane, jer su dozvolili da naplaćujem novac preko BAT i da krivicu prebace na mene. Ako su morali da me sklone, mogli su makar finansijski deo da ispoštuju. Gospodin Ostoja, kako ga neki oslovljavaju, kaže da pokušava da napravi stabilan klub. Da bi bio stabilan, mora da izvršava obaveze, da zna koliko sam uradio za Partizan i da želju pretvori u praksu, a ne da kreira javnost kako klub ne može da funkcioniše, jer mora da isplati meni novac koji sam pošteno zaradio. Svi koji vole Partizan vrlo dobro znaju o čemu se ovde radi. Nisam ja izdao Partizan, već sam se borio u korist Partizana. Ljudi koji su sada u klubu treba da shvate da nisu samo preuzeli prava da smenjuju trenere, kadruju, nego su i obaveze. Vidim da prete bankrotom. Pa, tako klub može da vodi i moj kum Miša Tumbas“, rekao je Vujošević.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar