U trendu

Vukanović stigao u Zvezdu: Za mene najveći klub na svetu

BEOGRAD – Najbolji strelac Superlige Srbije Aleksa Vukanović pojačao je Crvenu zvezdu iz kruševačkog Napretka, objavio je danas šampion Srbije.

Vukanović, strelac 12 golova u prvom delu sezone, sa crveno-belima je potpisao trogodišnji ugovor, dok Napretku sleduje 350.000 evra za obeštećenje.

„Osećam čast i odgovornost što sam postao deo Crvene zvezde, za mene najvećeg kluba u Evropi i svetu. Uprkos inostranim ponudama, poziv šampiona Srbije razrešio je sve dileme po pitanju narednog koraka, pa sam sa pregršt motiva stigao u Ljutice Bogdana“, rekao je Vukanović za klupski sajt.

Napadač je dodao da očekuje da će sezonu završiti kao prvi strelac lige, a da će Zvezda osvojiti „duplu krunu“.

„Podstrek više su i evropski izazovi i ambicija da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata na internacionalnoj sceni“, poručio je on.

Sportski direktor Mitar Mrkela priznao je da je prezadovoljan transferom Vukanovića, posebno što je nastavljena praksa najboljih fudbalera iz Superlige.

„Najviše od Vukanovića očekujemo u ulozi levog špica gde je i pružao najbolje partije u Napretku, o čemu svedoči golgeterski učinak ove sezone. Očekujem da nastavi trend sjajnih igara jer je igrač koji dobro poznaje domaći fudbal, nekoliko sezona igra u Superligi i savršeno je adaptiran na ono što ga čeka. Takođe, verujem da će nam od leta biti od pomoći u evropskim kvalifikacijama“, naveo je Mrkela.

Vukanović je posle Miloša Vulića drugi fudbaler iz Napretka koji je ove zime došao u Zvezdu i sutra će se priključiti novim saigračima na pripremama na kiparskom Pafosu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.