U trendu

Za ovu „razumnu cenu“: Ronaldo odlazi iz Madrida?

Kristijano Ronaldo zatražio je od Reala da ga pusti na kraju sezone i to za „razumnu cenu“. Daleko ispod milijarde evra, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom poslednjem ugovoru koji je potpisao pre samo godinu dana i koji traje do 2021.

Ništa dakle od Ronaldovog „doživotnog“ ostanka u Realu. U Madrid je došao 2009. iz Mančester Junajteda za 94 miliona evra, a prema najnovijim informacijama iz engleskih i španskih medija, otići će idućeg leta, po završetku sezone i u 33. godini.

Odnos najboljeg svetskog fudbalera i predsednika najboljeg kluba sveta je takav da Ronaldo uopšte ne govori sa Florentinom Perezom. Zato mu je preko zastupnika poručio da očekuje da ga klub pusti za maksimalno 100 miliona evra odštete.

Odmah su alarmirani Mančester Junajted i PSŽ, klubovi koji već godinama žele Ronalda. Poručeno im je da će se Ronaldo „boriti za odlazak“, pa se od njih očekuju da se pridruže toj borbi.

Ronaldo ove sezone igra daleko lošije nego prethodnih, ali je svejedno u godini na izmaku s Realom pokorio Španiju, Evropu i svet i odbranio Zlatnu loptu, koju je osvojio peti put.

Na Realovog predsednika je ogorčen i traži odlazak iz kluba zato što je Perez nakon leta prestao da spominje poboljšanje ugovora za najboljeg igrača i strelca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.