najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Za srebro i bronzu bori se 11 zemalja

Košarkašica Srbije Sonja Petrović rekla je danas da je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zlatna medalja „rezervisana“ za selekciju SAD, a da će se 11 timova boriti za preostale dve medalje.

„Očekivanja su velika, ali je konkurencija prejaka. Mi smo preponosne smo što smo se kvalifikovale, to nam je bio cilj. Za nas je realnost i cilj da pokušamo da udjemo u četvrtfinale, a odatle je sve drugačije…“, rekla je Petrović gostujući na televiziji N1.

Srbija prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Riju igra 7. avgusta protiv Španije, a protivnice u grupi su još i Kanada, SAD, Kina i Senegal.

„Košarka je specifična disciplina gde se zna da zlato ide Americi, nisu izgubile utakmicu 10 godina. Mi se nikoga ne bojimo, verujem da možemo da igramo sa svakim. Medjutim, ispada da se 11 zemalja bori za dve medalje i to je specifična situacija. Smatram da je realnost da udjemo u četvrtfinale, a posle toga… Mi smo i na Evropskom prvenstvu igrale najbolje kad je bilo najpotrebnije“, rekla je Petrović.

Petrović je navela da su sve igračice veoma uzbudjene pred odlazak u Rio.

„Euforija vlada. Pitanje je da li ćemo nakon ove, biti u prilici da nastupimo na nekoj Olimpijadi. Stvarno nam je ogromna čast i spremne smo da se prikažemo u najboljem svetlu“, navela je Sonja Petrović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike