U trendu

Zagorac slomio ruku, odsustvuje tri meseca

Košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac odsustvovaće sa terena tri meseca pošto je tokom utakmice sa Crvenom zvezdom u prvom kolu Jadranske lige slomio ruku.

Kapiten Mege je u 35. minutu sinoćnje utakmice u hali Pionir presekao napad rivala, zatim krenuo na „zakucavanje“, ali se posle duela sa Stefanom Nastićem i prekršaja centra Crvene zvezde, nezgodno dočekao na ruku i slomio je.

„Izostanak Zagorca je ogroman hendikep. Ne samo zbog njegovog kvaliteta na terenu, već i izuzetnog značaja za psihološku snagu naše mlade ekipe. O kakvom se karakteru i igraču radi najbolje govori podatak da posle preloma i uprkos jakim bolovima nije želeo da napusti igru. Borio se do kraja, nošen ogromnom željom za pobedom i sa slomljenom rukom postigao je još sedam poena“, rekao je za klupski sajt sportski direktor Mege Goran Ćakić.

Ćakić je naveo da Zagorac na svakom treningu i svakoj utakmici pokazuje da je kapiten i vođa tima i da će klub sve učiniti da mu olakša oporavak od povrede, „koja je svima teško pala“.

„Sada je najbitnije da se posveti oporavku, a naš lekarski tim će mu obezbediti najbolje uslove. Predstoje nam veoma teški mečevi sa Partizanom i ekipom Budućnosti, moraćemo da zbijemo redove i probamo da u što većoj meri nadoknadimo njegov izostanak. Igraćemo i za njega. Siguran sam da će mu svaka naša pobeda olakšati oporavak“, rekao je Ćakić.

Osim Zagorca, povrede zgloba u duelu sa Crvenom zvezdom zadobili su Nikola Ivanović i Nikola Janković.

Zvezda je sinoć u prvom kolu Jadranske lige pobedila Megu sa 76:70.

Mega Leks će u drugom kolu Jadranske lige igrati u nedelju od 17 časova protiv Partizana u Sremskoj Mitrovici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.