Zagorčić: Uvažavamo Sampdoriju, ali je se ne plašimo

Trener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je danas da se njegovi fudbaleri ne plaše Sampdorije, pred duel sa italijanskom ekipom u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

“Trudićemo se da nametnemo svoj stil igre, za gol više. Treba da budemo  maksimalni u odbrani, da budemo mnogo disciplinovani i zapretimo kada god to budemo mogli, jače i bolje. Uvažavamo Sampdoriju, ali nemamo strah”, rekao je Zagorčić na konferenciji za novinare u Torinu.

Vojvodina će sutra od 21 čas igrati protiv Sampdorije u Torinu, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Trener Sampdorije Valter Zenga ranije je rekao da je bio mnogo ljut posle poraza od Vojvodine u periodu kada je vodio Crvenu zvezdu pre 10 godina.

“Ko gubi ima pravo da se ljuti”, kratko je uz osmeh prokomentarisao Zagorčić.

Na dodatno pitanje ko će imati pravo da se ljuti sutra, Zagorčić je odgovorio: “Nadam se Zenga”.

Zagorčić je rekao da nema dilema oko sastava, kao i to da nedavno oporavljeni kapiten Nino Pekarić ipak neće igrati protiv Sampdorije.

“Trebalo bi da budemo svesni da Pekarić mnogo znači ekipi, ali u ovom momentu nije spreman da počne ovako važnu utakmicu. Razmišljam da li da bude na klupi ili da apsolutno ništa ne rizikujem, jer ćemo u narednom periodu imati koristi od njega”, kazao je Zagorčić.

On je naveo da njegovi igrači imaju prava na greške i da se stručni štab trudi da im ulije dodatno samopouzdanje.

“Svaka utakmica ima svoju težinu, posebno one u Evropi. Pokušavamo igrače da ubedimo da imaju kvalitet, mnogo više samopouzdanja. Imaju podršku. Greške su dozvoljene, ljudi smo, grešimo, samo treba da ih svedemo na minimum”, rekao je Zagorčić.

(Beta)

Ostavite komentar