U trendu

Zahović: Ne dolazim u Dinamo, Milanič bi bio pravi izbor

ZAGREB – Bivši slovenački fudbalski reprezentativac Zlatko Zahović demantovao je da će postati sportski direktor zagrebačkog Dinama, prenosi „Jutarnji list“.

„Ne dolazim u Dinamo. Ne znam odakle te priče“, rekao je Zahović.

Pojedini hrvatski mediji objavili su da bi Zahović bio sportski direktor Dinama, a Darko Milanič bi seo na mesto trenera zagrebačkog kluba.

„Milanič? Mi smo veliki prijatelji. Ništa mi nije rekao na tu temu. Ako je stvarno kandidat, onda je sasvim normalno da priceka, da ništa ne priča pre nego što se to dogodi. Logicno je da takve price zadrži za sebe. Veliki je radnik, koji je maksimalno posvećen svom poslu. Sto odsto je u fudbalu, veliki je znalac. Milanič je sigurno trener za klub kakav je Dinamo. Može da vodi najvece klubove, a Dinamo je takav. Ozbiljan je trener, dugo je u tom poslu. S Mariborom je osvojio šest titula prvaka Slovenije, tri puta Kup. Ako ga Dinamo izabere, on je zaista odlican izbor“, rekao je Zahović.

Legendarni slovenački fudbaler je istakao da bi Milanič mogao da napravi dobar rezultat ako odluči da preuzme Dinamo.

„Darko voli da pobeđuje više od svega. Njegov fudbal je jednostavan, dobro napadaš, a još bolje se braniš. Pogledajte njegove statistike u klubovima u kojima je radio. Njegovi timovi su davali najviše golova. On ima mnogo iskustva, zna kako se igraju evropske utakmice. Znate da evropske kvalifikacije nikad nisu lake, bez obzira na to što Dinamo uglavnom prolazi te kvalifikacije. Međutim, Milanič zna da igra u takvim situacijama, zna kako da pripremi ekipu za jake i nepredvidljve evropske okršaje. Dinamo ne bi pogrešio ako ga uzme za trenera“, zaključio je Zahovič.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar