U trendu

Zakazano sudjenje Mesiju, termin se možda kosi sa Kopa Amerika

Sudjenje Lionelu Mesiju zakazano je za period od 31. maja do 3. juna, što se kosi sa terminom jubilarnog Kopa Amerika u SAD, koji se održava povodom stote godišnjice od početka održavanja ovog fudbalskog turnira.

Kopa Amerika Sentenario počinje 3. juna, što znači da petostruki najbolji igrač sveta možda neće moći da igra u prvoj utakmici svoje Argentine na turniru. Kompletan raspored takmičenja biće poznat posle žreba zakazanog za 21. februar.

Očekuje se da Mesijevi advokati promene termin sudjenja.

Od ranije se očekivalo da će napadač Barselone imati manje vremena za pripreme, jer je moguće da će klub doći do finala Lige šampiona, koje je na programu 28. maja u Milanu.

Mesi i njegov otac, Horhe Orasio Mesi, optuženi su po tri tačke za kršenje poreskih zakona i ako se proglase krivim, mogli bi da dobiju zatvorske kazne od skoro dve godine.

Oni su optuženi da su španskim poreskim vlastima utajili 4,1 miliona evra u periodu od 2007. do 2009. godine.

Slučaj je usmerena prema Mesijevom ocu, koji je navodno počinio niz nelegalnih aktivnosti, ali vlasti su objavile da je igrač Barselone znao dovoljno o njima da i on bude optužen.

Tužilaštvo je tražilo zatvorsku kaznu od 22 meseca i 15 dana za Mesija i njegovog oca, kao i novčanu kaznu u utajenom iznosu, plaćanje svih sudskih troškova, kao i gubitak mogućih poreskih olakšica u narednih godinu i po dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.