U trendu

Zamislite SP u fudbalu bez Mesija, Ronalda, Bufona, Modrića…, a moguće je

Pa neće valjda sve ove zvezde propustiti Svetsko prvenstvo?! Može se dogoditi da neke od najvećih zvezda svetskog fudbala ne vidimo na SP-u jer 90 minuta pre kraja kvalifikacija Rusija 2018. visi Ronaldu, Modriću, Mesiju, Bejlu, Bufonu…

Zamislite skup najboljih reprezentacija sveta bez najboljih fudbalera na svetu? Nemoguće? I nije baš! Jer na putu da Rusiju ne vide su: Leo Mesi, Paulo Dibala, Kristijano Ronaldo, Luka Modrić, Arjen Robben, Garet Bejl, Ivan Rakitić, Đanluiđi Bufon, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mario Mandžukić… Sve do jednog velike zvezde svetskog fudbala. Ali, krenimo redom…

Arjen Roben sa svojim se Holanđanima nalazi u teškoj situaciji. Pred poslednju utakmicu u grupi Holandija je na trećem mestu i ima tri boda manje od drugoplasirane Švedske s kojom igraju u utorak.

Isti dan pratićemo i rasplet u grupi B, a tamo je u brizi najbolji fudbaler sveta, Kristijano Ronaldo. Istina, Portugal je osigurao minimalno dodatne kvalifikacije, drugi je uz tri boda zaostatka za Švajcarskom, ali navijači evropskog prvaka nikako ne mogu mirno spavati.

U sličnim problemima je i Ronaldov saigrač Garet Bejl, čiji Vels trenutno drži drugo mesto i u ponedeljak će ugostiti Republiku Irsku. Ali pobedu će loviti bez svog najboljeg igrača, Bejla, koji je povređen i nadaće se da njegovi saigrači mogu izboriti Rusiju ili direktno ili preko dodatnih kvalifikacija.

Legendarni Đanluiđi Bufon je verovatno planirao da se u Rusiji oprosti od reprezentativnog dresa, ali da bi uopšte došao tamo, njegova Italija moraće u dodatne kvalifikacije jer Šanija je u grupi G sigurno prva, a ostali ih ne mogu prestići.

Bosna i Hercegovina drži treće mesto u grupi H i lako bi se moglo dogoditi da ostane bez SP-a. A ne gledati igračine poput Džeke i Pjanića u Rusiji bila bi prava šteta.

Hrvatska samo u malo verovatnom scenariju može biti prva u grupi i direktno izboriti SP, ali činjenica je da im može čak pobeći i drugo mesto kojim bi otišli u dodatne kvalifikacije.

SP bez Modrića, Rakitića, Perišića, Mandžukića…

A što tek onda reći za Argentince?! Gaučosi su u južnoameričkim kvalifikacijama šesti, a ostanu li na tom mestu i nakon poslednjeg kola, neće videti ni dodatne kvalifikacije i direktno će – ispasti… Bila bi to prava šteta jer Mesi, Dibala i ostali SP bi gledali tek na TV-u, prenose sportski mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.