U trendu

Zapad pobedio Istok u ol-star meču, MVP Dejvis postigao 52 poena

Košarkaši Zapadne konferencije pobedili su noćas Istočnu sa 192:182 u 66. ol-star utakmici NBA lige koja je odigrana u Nju Orelansu.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) proglašen je Entoni Djevis, koji je postigao 52 poena i oborio rekord Vilta Čembrlena, koji je pre 1962 godine u utakmici svih zvezda NBA lige postigao 42 poena.

Dejvis je imao i 10 skokova, šutirao je 26/39, postigao je 20 poena u četvrtoj četvrtini i postao prvi igrač od Kobija Brajanta koji je osvojio MVP titulu na domaćem terenu.

„Ovo je neverovatno. Ovo sam želeo da uradim… da osvojim MVP titulu za ovu publiku, za ovaj grad. Ovo mi mnogo znači. Sledeći put probaću da postignem 100 poena“, rekao je Dejvis.

Ekipe noćas nisu mnogo igrale odbranu, zbog čega je postignut rekordan broj poena na jednoj ol-star utakmici.

„To pokazuje da su momci prepoznali šta zanči ol-star vikend“, rekao je trener Zapada Stiv Ker.

Pobedi Zapada doprineli su i Rasel Vestbruk sa 41 poenom, pet skokova i sedam asistencija, dok je Kevin Durent ostvario „tripl dabl“ učinak sa 21 poenom, 10 skokova i 10 asistencija. Stefen Kari dodao je 21 poen, a Džejms Harden 12 poena, sedam skokova i 12 asistencija.

Ekipu Istoka predvodio je Janis Adetokunbo sa 30 poena i šest skokova, a Lebron Džejms postigao je 23 i postao prvi igrač koji je postigao 300 poena na ol-star utakmicama. Kajri Irving postigao je 22 poena i ima je sedam skokova i 14 asistencija.

Utakmicu u Nju Orleansu gledale su broje poznate ličnosti, medju kojima pevačica Bijonse i njen suprug Džej Zi, Džon Ledžend, kao i bivše zvezde NBA lige.

Naredna ol-star utakmica održaće se 18. februara 2018. godine u Los Andjelesu, koji će rekordni šesti put biti domaćin zvezda najjače košarkaške lige sveta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar