U trendu

Žardim: Čeka nas težak posao u revanšu

Trener fudbalera Monaka Leonardo Žardim rekao je da njegovu ekipu čeka težak posao protiv Juventusa, u revanšu polufinala Lige šampiona, ali da bi stvari mogle da se promene ako u ranoj fazi utakmice njegov tim postigne gol.

Fudbaleri Monaka igraju u utorak od 20.45 u Torinu protiv Juventusa, revanš utakmicu polufinala Lige šampiona. U prvoj utakmici Juventus je pobedio sa 2:0 golovima Gonzala Iguaina.

„Moramo da imamo mnogo samopouzdanja u utakmici protiv Juventusa, ali i pored toga, biće nam mnogo teško. Moramo da igramo fudbal kakav znamo. Ako postignemo gol rano, možda će se stvari promeniti“, rekao je Žardim.

Navijači i ekipa Monaka nadaju se da bi napadači Kilijan Mbape i Radamel Falkao mogli da budu bolji u revanšu nego u prvoj utakmici, u kojoj su propustili dobre prilike da savladaju golmana crno-belih Djanluidjija Bufona.

Žardim je Mbapea ostavio na klupi u subotu protiv Nansija, a 18-godišnji napadač igrao je 10 minuta i bio je asistent kod trećeg gola u pobedi od 3:0, dok je Falkao izašao 15 minuta pre kraja. Monako je u subotu ostvario devetu uzastopnu pobedu u prvenstvu, što je klupski rekord.

Monako je postigao 149 golova u svi takmičenjima ove sezone, od kojih je Mbape postigao 18 u poslednjih 20 utakmica.

Juventus će pokušati da se plasira u finale Lige šampiona drugi put u poslednje tri godine. Crno-beli u utakmicu ulaze posle remija 1:1 sa gradskim rivalom Torinom. Trener Juventusa Masimilijano Alegri je odmorio nekolicinu prvotimaca u tom duelu, a bod ekipi doneo je Iguain u nadoknadi vremena.

Iguain je izjednačio rekord Alesandra Del Pjera u sezoni 1997-1998 i Davida Trezegea (2001-2002) od 32 gola u sezoni u svim takmičenjima. Njih trojica su treći na večnoj klupskoj listi.

„Protiv Monaka ćemo morati da igramo bolje nego što smo igrali u derbiju. Moramo da prikažemo sjajnu igru, da idemo na pobedu i da ni ne razmišljamo o remiju“, rekao je odbrambeni fudbaler Juventusa Aleks Sandro.

U ekipu Juventusa vratiće se Sami Kedira, koji je propustio prvu polufinalnu utakmicu zbog suspenzije.

Juventus je u finalu Lige šampiona 2015. godine izgubio od Barselone (1:3), a poslednju titulu prvaka Evrope osvojio je u sezoni 1996-1997, pošto je pobedio Ajaks posle penala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.