U trendu

Želimo nacionalne trening centre širom Srbije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je želja da se decentralizuje sport i da se širom Srbije grade nacionalni trening centri za sportiste, poput ovog čiji je kamen temeljac za izgradnju danas položio u Vrnjačkoj Banji.

Udovičič je danas u Vrnjačkoj banji položio kamen temeljac Nacionalnog vaterpolo trenažnog centra i označio početak izvodjenja prve faze radova, saopštilo je njegovo ministarstvo.

„Današnji početak radova je za mene posebno emotivan trenutak, jer od kada sam počeo da se bavim vaterpolom slušao sam priče o izgradnji Nacionalnog trening centra. Čast mi je što danas, posle toliko godina, imam priliku da ozvaničim početak radova. Želja nam je da decentralizujemo sport, da gradimo nacionalne trening centre širom Srbije i da deca u svim gradovima imaju priliku, kako da gledaju vrhunske sportiste, tako i da krenu stopama jednog Andrije Prlainovića, Filipa Filipovića“, rekao je Udovičić, navodi se u saopštenju.

Udovičić je podsetio da je vlada Srbije za kupovinu bazena izdvojila 1,5 miliona evra i dodao da bi radovi trebalo da budu završeni do oktobra, gde će prva faza koštati oko 120 miliona dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar