U trendu

Zidan: Nismo u prednosti

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da njegova ekipa nema psihološku prednost nad gradskim rivalom Atletikom, uoči prve polufinalne utakmice u Ligi šampiona.

Fudbaleri Reala igraju u utorak od 20.45 na svom terenu protiv Atletika, prvu polufinalnu utakmicu najelitnijeg evropskog takmičenja.

U poslednje tri godine Real i Atletiko su dva puta igrali u finalu Lige šampiona, 2014. i 2016. godine i oba puta slavio je „kraljevski“ klub. U 2015. godini Real je izbacio Atletiko u četvrtfinalu.

„To ne znači ništa. Ne razmišljam ni o finalu u Kardifu. Moramo da pobedimo sutra, dobro smo se pripremili i spremni smo“, rekao je Zidan.

Real je rekorder sa 11 titula prvaka Evrope, dok Atletiko još nije osvojio taj trofej. 

„Svi su naoštreni i spremni smo. Voleo bih kada bi utakmica sada počela“, dodao je bivši francuski reprezentativac.

Zidan je osvojio Ligu šampiona sa Realom kao igrač i kao trener. On će ove godine imati priliku da osvoji drugi uzastopni trofej kao trener, manje od 18 meseci otkako je preuzeo klub.

Zidan je naveo da će Rafal Varan biti spreman za utakmicu, pošto se oporavio od povrede tetive, ali da će zbog povreda duel propustiti Garet Bejl i Pepe.

Umesto Bejla najverovatnije će igrati Isko, koji se prisetio prošlogodišnje pobede protiv Atletika posle penala.

„To je bio najstresniji trenutak u mojoj karijeri. U tim trenucima bio sam u svom svetu, sećam se samo da je Kristijano (Ronaldo) postigao pobedonosni gol i da smo dotrčali do njega da ga zagrlimo. To je momenat koji nikada neću zaboraviti“, naveo je Isko.

Fudbaler Reala Dani Karvahal ocenio je da će sitnice odlučiti pobednika.

„Biće teško i biće velika borba i kao većina naših prethodnih duela, sve će se svesti na detalje“, naveo je on.

Fudbaler Atletika Saul Niges rekao je da očekuje težak dvomeč.

„Uzbudjeni smo zbog naših šansi. Znamo da će biti teško svima, nama i njima“, naveo je on.

U drugom polufinalu Monako će u sredu od 20.45 dočekati Juventus.

Monako će pokušati da se plasira u finale prvi put od 2004. godine, kada je izgubio od Porta. Navijači Monaka najviše očekuju od mladog napadača Kilijana Mbapea, koji je postigao 18 golova u poslednjih 18 utakmica. Mbape i Radamel Falkao su ove sezone postigli 52 gola za Monako.

Italijanski šampion će pokušati da se plasira u drugo finale u poslednje tri godine. Juventus ulazi u utakmicu posle remija u prvenstvu sa Atalantom, 2:2.

„Utakmica sa Atalantom je bila korisna, pošto Monako igra na sličan način. Oba tima imaju veoma dobre mlade igrače koji igraju brzo i pritiskaju protivnika. Moramo da pokažemo našu uobičajenu čvrstinu, koncentraciju i želju, pošto nas čeka teška utakmica“, rekao je fudbaler Juventusa Huan Kuadrado.

U timu Masimilijana Alegrija neće biti suspendovanog Samija Kedire.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.