U trendu

Zidan: Remi sa Legijom moja krivica; Bejl: Kažnjeni smo

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan preuzeo je krivicu na sebe posle iznenađujućeg remija u Varšavi sa Legijom (3:3) u Ligi šampiona.

Real je propustio prvu meč loptu da overi prolaz u osminu finala, a na tom putu zaustavio ga je srpski fudbaler Miroslav Radović, strelac i jedan od tvoraca preokreta posle dva gola minusa. Ipak, bod šampionu Evrope doneo je Mateo Kovačić pet minuta pre kraja.

„Nisam iznenađenjen kako su se stvari odvijale u čudnoj utakmici. Nismo odigrali onako kako smo očekivali pred praznim tribinama i nema izgovora. Kada postigneš dva gola ne smeš da skineš papučicu sa gasa. Bilo je teško i moja je krivica za ovaj rezultat“, rekao je Zidan posle utakmice, a prenosi sajt UEFA.

Francuski trener dodao je da veruje da je Real mnogo naučio iz utakmice sa Legijom, kako se ne bi dešavalo da ne privede mirno utakmicu kraju.

„Kada imaš 2:0 moraš da razmišljaš, da igraš opreznije i zatvorenije, ali mi nismo to uradili. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu“, poručio je Zidan.

Istog razmišljanja je i jedan od najboljih igrača kraljevskog kluba Geret Bejl, ali i navodi da je bilo teško da se pred praznim stadionom.

„I pored toga ne smemo da tražimo opravdanja. Nismo srećni zbog rezultata, ali stvari mogu da se isprave. Kažnjeni smo jer smo izgubili koncentraciju posle 2:0 i siguran sam da smo naučili lekciju“, zaključio je Bejl.

Real se nalazi na drugom mestu F grupe Lige šampiona sa osam bodova, dva manje od Borusije iz Dortmunda, ali i pet više od trećeplasiranog Sportinga iz Lisabona.

Zidanovi izabranici drugu šansu za prolaz dalje obezbediće ukoliko u narednom kolu izbore bar remi u Lisabonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar