U trendu

Zidan: Revanš za Volfsburgom za spas sezone

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan izjavio je danas da njegova ekipa moşe da spasi sezonu ako nadoknadi zaostatak od dva gola u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Volfsburga.

Real je u sredu u Nemačkoj izgubio od Volfsburga sa 0:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Revanš utakmica biće odigrana u utorak na Santjago Bernabeu u Madridu.

„Kraljevski“ klub zauzima treće mesto na tabeli Å¡panskog prvenstva sa sedam bodova zaostatka za Barselonom, sedam kola pre kraja, a izbačen je iz Kupa poÅ¡to je u tim uvrstio igrača koji nije imao pravo nastupa, pa mu je jedina Å¡ansa za trofej da osvoji Ligu Å¡ampiona.

Real će u subotu igrati protiv Eibara u prvenstvu, a Zidan je rekao da ne očekuje kritike navijača.

„Ne mislim da će nas navijači loÅ¡e dočekati. Znamo da ćemo u utorak igrati za sezonu i za naÅ¡e navijače. Volim izazove, a vole i naÅ¡i navijači“, rekao je Zidan, preneo je AS.

Zidan je u januaru na klupi Reala zamenio Rafaela Benitesa.

„Trener u svakoj utakmici ‘igra’ za svoju budućnost, znam koliki je pritisak u ovom klubu. Ali, ne razmiÅ¡ljam o tome, ohrabren sam svakodnevnim poslom koji obavljam. Uvek sam pozitivan. Ako izgubimo u utorak, to je deo fudbala. Ja sam odgovoran za ovaj projekat i videćemo kako će biti na kraju sezone“, rekao je bivÅ¡i francuski reprezentativac.

Za utakmicu protiv Eibara Zidan neće moći da računa na povredjene Rafaela Varana i Karima Benzeme, a odlučio je da odmori golmana Kejlora Navasa i veznog igrača Luku Modrića, kako bi spremniji dočekali revanš sa Volfsburgom.

Real je u proÅ¡lom kolu pobedio Barselonu sa 2:1 u „el klasiku“.

„Moramo da pazimo da ne gubimo bodove. Ne mogu da kaÅŸem da li ćemo osvojiti titulu. Najbolji način je da verujemo u pobedu“, naveo je Zidan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.