Zidan simbolizuje Real Madrid

Predsednik Real Madrida Florentino Perez rekao je danas da je ključ osvajanja trofeja u Ligi šampiona trener Zinedin Zidan, koji prema njegovom mišljenju simbolizuje sve vrednosti „kraljevskog kluba“.

Zidan je na klupi Real Madrida nasledio Rafaela Beniteza u januaru ove godine i vodio je Madriđane do 11. titule prvaka Starog kontinenta.

Ujedno, Zidan je postao jedini čovek koji je trofej u Ligi šampiona osvojio i kao asistent i kao igrač madridskog kluba.

„Ključ svega je Zidan, od 2001. godinje njegov način fudbala je uticao na to da osvajamo evropske trofeje. Zidan simbolizuje sve vrednosti Real Madrida, kao što su poštovanje i talenat. Kada sam razgovarao sa njim u januaru, rekao mi je da je spreman i da dobro poznaje klub i igrače. Kratko mi je tada poručio da ne brinem i da ćemo sigurno uraditi nešto veliko ove sezone“, rekao je Perez za špansku Marku.

Zidan je kao igrač za Real Madrid upisao 225 utakmica, postigao je 49 golova, a osvojio je i titulu prvaka i dva Superkupa Španije, kao i UEFA Superkup i Internakontinentalni kup.

(Tanjug)

Napišite komentar