U trendu

Živković: Imam osećaj da ću dati gol Norvežanima

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Andrija Živković izjavio je danas da sa nestrpljenjem isčekuje utakmicu sa Norveškom u baražu i poručio da će ekipa uraditi sve da izbori plasman na šampionat Evrope 2017. godine.

„Iskreno, jedva čekam da zakoračim na stadion Partizana sa kojeg imam samo lepe uspomene. Sigurno ću biti veoma uzbuđen. Mislim da smo zaslužili da tribine budu popunjene i mogu da obećam da ćemo pružiti sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Ogromna je želja svih momaka u ovoj selekciji da se nađemo na završnom turniru“, rekao je Živković, a prenosi sajt FSS.

On je dodao da Srbija pred prvi duel sa Norvežanima ima samo jedan cilj, a to je pobeda.

„Imamo kvalitet, po rejtingu svakako zaslužujemo da se nađemo na Evropskom prvenstvu. Učešće na još jednom velikom takmičenju za ovu generaciju je ogroman motiv, zato sam uveren i da će pristup biti maksimalan u obe utakmice“.

Fudbaler lisabonske Benfike dodaje da ne sme da se potceni Norveška, koju predvodi Martin Edegard iz Real Madrida.

„To je selekcija koja zahteva maksimalan pristu, bukvalno u svakom minutu ovog dvomeča. Veoma cenim njihovu reprezentaciju i mislim da imaju jako dobre igrač. Pre svih Martina Edegarda koji će ipak biti u sastavu, a za koga se najavljivalo da će biti priključen A selekciji“.

Na činjenicu da još nije postigao gol u selekciji do 21 godine za koju je odigrao sedam mečeva, Živković kaže: „Ne bih da obećavam, ali imam osećaj da će se to promeniti u jednom od predstojeća dva duela sa Norvežanima“, zaključio je Živković.

Prva utakmica između Srbije i Norveške igra se narednog petka od 18 sati na stadionu Partizana, dok je revanš četiri dana kasnije u Dramenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.