U trendu

ŽKK Crvena zvezda organizuje besplatan kamp za devojčice

Ženski košarkaški klub Crvena zvezda organizovaće u Beogradu besplatan kamp za devojčice do 14 godina, na kome će promoter i demonstrator biti reprezentativka Srbije i evropska prvakinja Sonja Petrović.

Od 23. do 30 avgusta na otvorenim terenima Zvezde na Malom Kalemegdanuodržavaće se svakodnevni treninzi ć od 19.00, a sve devojčice koje budu učestvovale imaće priliku da uče od Sonje Petrović.

„Kamp je besplatan, devojčice na treninge treba da ponesu samo košarkašku loptu i dobru volju da se upoznaju i nauče nešto više o igri pod obručima u kojoj je naša ženska reprezentacija šampion Evrope“, rekao je rukovodilac kampa Predrag Stanojčić, pomoćnik u stručnom štabu prvog tima crveno-belih i trener Zvezdinih juniorki i kadetkinja, sa kojima je šampion Srbije poslednje tri godine.

Stanojčić je kazao da želi da ovaj kamp bude „inicijalna kapisla“ za stvaranje ženskog pionirskog tima i škole košarke Crvene zvezde za devojčice u kojima će se stvarati igračice za prvi tim.

Nekadašnja igračica Zvezde i jedna od najboljih košarkašica Srbije Sonja Petrović rekla je da je rado prihvatila poziv da bude promoterka i demonstratorka.

„Sa zadovoljstvom sam prihvatila učešće na ovom kampu, jer je ideja da uspeh koji je ostvarila ženska košarkaška reprezentacija Srbije ovog leta iskoristimo na pravi način i ovaj sport približimo što većem broju devojčica. Zato će kamp i biti besplatan, a meni će biti veliko zadovoljstvo da se družim sa devojčicama koje vole košarku i da im prensem deo mog znanja i iskustva“, rekla je ona.

Petrovićeva je kazala da je Srbiji potrebno što više ovakvih akcija i pozvala je devojčice da u što većem broju dođu.

„Potrebno nam je što više ovakvih akcija kojima ćemo popularizovati košarku među devojčicama, jer samo proširenjem baze u budućnosti možemo da očekujemo podizanje kvaliteta ženske košarke. Sigurna sam da imamo mnogo talentovane dece i nadam se da će ovaj kamp pomoći da taj talenat bude prepoznat. Ja sam karijeru počela u Crvenoj zvezdi, pa počnite i vi. Pozivam sve zainteresovane dovojčice da dođu na Kališ da igramo i da se igramo košarke“, rekla je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.