U trendu

Zlatan potpisao: Još samo ovaj trofej…

Zlatan Ibrahimović ostao je igrač Mančester Junajteda. Engleski klub potvrdio je potpis novog ugovora sa švedskim napadačem koji je prošle sezone bio najbolji strelac ekipe Žoze Murinja.

Klub sa Old Traforda je juče službeno potvrdio da je sa Zlatanom potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Zlatan se povredio na proleće uoči završnice sezone, u kojoj je Mančester osvojio Evropsku ligu. Lekari su mu rekli da se neće vratiti pre 2018. godine, a fanovi su verovali da je stigao kraj njegove karijere. Ibrin oporavak i stanje kolena iznenadio je i stručnjake, pa ga očekuju na terenu možda i pre Nove godine.

U novoj sezoni 35-godišnja legenda nosiće dres sa brojem 10.

„Vraćam se da dovršim što sam započeo. To je od početka bila namera i kluba i mene. Ne mogu da dočekam da ponovo istrčim na Old Traford, ali znam da mi treba vremena da bih se vratio spreman. Radim naporno i nastaviću kako bih se vratio u najboljoj formi“, poručio je Ibra.

Murinjo je rekao: „Oduševljeni smo što se Zlatan oporavlja i što nam se vraća. Nakon njegovog doprinosa prošle sezone, zaslužio je naše poverenje. Bićemo strpljivi, čekamo ga. Ne sumnjam da će nam pomoći u drugom delu sezone“.

Prošle godine je u 46 nastupa postigao 28 golova.

Za Ibru je Evropska liga sa Mančesterom jedini evropski trofej, uz evropski Superkup, a Ligu šampiona još nikada nije osvojio. Odlučio je još jednom da pokuša sa Crvenim đavolima, koji se ove sezone vraćaju među elitu. Zlatan bi mogao da bude veliko pojačanje, ako izbore nokaut fazu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar