najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zlatni rukometaši ponovo na okupu

Generacija bivših državnih reprezentativaca u rukometu okupila se danas u Beogradu, 44 godine posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Minhenu.

U srpskoj prestonici, od istorijskog uspeha sa OI 1972. godine, našli su se Milan Lazarević, Branislav Pokrajac, Zoran Živković, Petar Fajfrić, Nebojša Popović, Abas Arslanagić, Milorad Karalić, Hrvoje Horvat, Zdravko Miljak, Miroslav Pribanić i Zdenko Zorko.

Tadašnja reprezentacija Jugoslavije ostvarila je maksimalan učinak na turniru posle pobeda nad Japanom (20:14), SAD (25:15), Mađarskom (18:16), Nemačkom (24:15), Rumunijom (14:13) i u finalu protiv Čehoslovačke (21:16), za prvu od tri zlatne medalje koliko ima srpski rukomet sa OI.

Sutra od 10.30 sati biće svečano organizovan prijem za zlatne olimpijce u Skupštini Grada, a potom javni trening i druženje na rukometnom terenu Pete beogradske gimnazije, čiji su učenici bili Lazarević i Pokrajac.

Cilj okupljanja zlatnih olimpijaca u Beogradu je popularizacija srpskog rukometa, kao i popularizacija rukometa kao školskog sporta i inicijativa za poboljšanje sportske saradnje u regionu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike