najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zlatorog neće igrati u Jadranskoj ligi sledeće sezone

Košarkaški vicešampion Slovenije, Zlatorog saopštio je danas da sledeće sezone neće igrati u Jadranskoj ligi zbog nedostatka novca.

Zlatorog je dobio poziv da učestvuje u ligi kada su Olimpija i Helios odustali, a danas je saopštio da je posle analize budžeta odustao od učešća jer ne bi mogao dostojno da se takmiči protiv timova „čije su finansijske mogućnosti mnogo veće“ od njihovih.

„Pre nego što smo doneli konačnu odluku, obratili smo se našem glavnom sponzoru, Pivovarni Laško, ali pošto smo sa njima već potpisali čvrst, dugoročni i za slovenačke uslove svakako impresivan ugovor do 2018, nismo mogli da dobijemo dodatna sredstva“, navodi se u saopštenju.

Uprava je navela da je razmišljala da se ipak upusti u regionalno takmičenj, ali da je na kraju odlučila da se posveti razvoju i promociji mladih igrača kroz domaća takmičenja.

„Uprava kluba se nada da će dobar rad rezultirati dodatnim sredstvima i da ćemo moći da igramo ABA ligu u narednim sezonama“, navodi se u saopštenju.

Primenom nacionalnog koeficijenta, sledeće države za prijem novih klubova u regionalnoj ligi su Bosna i Hercegovina i Makedonija.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike