U trendu

Zna se ko su vinovnici haosa na derbiju: masakrirani u tuči

U sukobu navijača na 156. derbiju između Partizana i Crvene zvezde učestvovala su i navijači iz Splita, a neki od njih su teško povređeni, objavila je danas Slobodna Dalmacija.

Taj list objavljuje imena dvojice „poznatih navijača“ iz Splita i navodi da su državljani Hrvatske u Srbiju došli na poziv kolega iz „beogradskog podzemlja“ i da su angažovani u borbi za prevlast na tribini Partizanovih navijača.

Hrvatski državljani koji su učestvovali u neredima na stadionu u Humskoj, tokom 156. večitog derbija, doživeli su teške telesne povrede.

Na VMA u Beogradu hospitalizovan je Splićanin Ante Firić, koji ima tešku kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozbiljnu povredu šake.

Hrvatski mediji prenose da je među povređenim navijačima i Damir Tovarović, nekadašnji šampion u kik-boksu. Navodno on je na stadionu u Humskoj bukvalno masakriran. Teško su mu povređeni uvo i nos, izbijeni su mu zubi…

Ante Firić postao je poznat hrvatskoj javnosti pošto je završio u istražnom zatvoru zbog sumnje da je bio deo grupe koja je pretukla poznatog hvarskog ugostitelja. Među povređenim hrvatskim državljanima je i Damir Tovarović, nekadašnji državni šampion u kik-boksu.

Zagreb potvrdio: U tuči na derbiju učestvovala 4 hrvatska državljanina

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da su, prema dobijenim informacijama nadležnih službi Srbije, četvorica hrvatskih državljana učestvovala u tuči navijača u sredu, na 156. derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

Protiv njih nije sproveden nikakav policijski postupak, navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću hrvatskog Ministarstva u odgovoru na upit agencije Hina o sinoćnjem incidentu.

U saopštenju se kaže da „dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila lekarsku pomoć, jedan je zatrazio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu“.

Nijedna od tih osoba, navodi Hina, nije zatražila konzularnu pomoć Ambasade Hrvatske u Beogradu.

„Ambasada Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim telima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana“, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.