U trendu

Žonas doneo pobedu Benfiki u nadoknadi vremena

Fudbaleri Benfike pobedili su večeras u Lisabonu Zenit Sankt Peterburg sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Posle ujednačenog prvog poluvremena, domaći tim je u drugom delu bio dominantniji, stvorio je više prilika, ali je do gola došla tek u nadoknadi vremena, kada je gol postigao najbolji strelac tima Žonas.

Revanš meč na programu je 9. marta.

Zenitu je ovo bio prvi takmičarski meč posle nešto više od dva meseca, a Benfika je u meč ušla nakon prvenstvenog poraza od Porta, tako da su obe ekipe počele oprezno meč.

Ruska ekipa u prvih 45 minuta nije stvorila nijednu šansu, dok je Žonas imao jedan dobar šut iz daljine, a Konstantinos Mitroglu je smestio loptu u mrežu Zenita, ali je bio u ofsajdu.

Drugo poluvreme donelo je više uzbuđenja. Zenit je najbolju priliku propustio u 52. minutu, kada je Aksel Vicel posle solo akcije lepo šutirao, ali mu je Žulio Sesar odbranio udarac.

Benfika je imala nekoliko poluprilika i izglednijih šansi u drugom poluvremenu, ali je meč rešen tek u finišu susreta. Prvo je Domeniko Krišito isključen u 90. minutu zbog drugog žutog kartona.

Slobodan udarac izveo je Nikolas Gaitan i pronašao je Žonasa u šesnaestercu, koji je glavom smestio loptu u mrežu uz desnu stativu za pobedu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.