U trendu

Zoran Dragić: Volim „Ko to tamo peva“ i „Đurđevdan“

KELN – Bek Cedevita Olimpije i košarkaški reprezentativac Slovenije Zoran Dragić otkrio je da mu je omiljeni film „Ko to tamo peva“, a omiljena pesma „Đurđevdan“, odgovarajući tokom Evropskog prvenstva na blic pitanja jednog od sponzora reprezentacije Slovenije.

Upitan o omiljenom filmu, mlađi od braće Dragić je kao iz topa odgovorio: „Ko to tamo peva“.

Reč je o remek-delu Slobodana Šijana na scenario Dušana Kovačevića iz 1980. godine.

Kada je reč o pesmi, Zoran Dragić je bez mnogo razmisljanja odgovorio: „Đurđevdan“.

Pesma „Đurđevdan“, koju je svojevremeno obradio Goran Bregović, nastala je u takozvanom vozu smrti koji je putovao iz Sarajeva za logor Jasenovac tokom Drugog svetskog rata.

Stariji od braće Dragić, Goran, svojevremeno je izjavio da je poreklom Srbin i da mu zbog toga nije lako kad mora da igra protiv srpske reprezentacije

„Da, otac mi je Srbin, a majka Slovenka. Srbi su strastveni navijači i teško je kada igraš protiv njih, znaju imena tvojih roditelja. I u familiji mi prebacuju. Moj deda je Srbin, rođaci su Srbi i žive tamo, tako da svaki put kada igram tamo, protiv njih, šalju mi poruke: ‘Bolje bi ti bilo da ne daš 20 poena’ ili ‘Nemoj da odigraš dobro’, izjavio je Goran Dragić u podkastu američkog novinara Zeka Loua.

Goran Dragić bio je najefikasniji akter prošlog finala Evropskog prvenstva u kom je Slovenija savladala Srbiju sa 93:85, postigavši 35 poena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar