najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zubac: Mega je pravi potez za mene

Novi košarkaš Mega Leksa Ivica Zubac, jedan od najtalentovanijih mladih hrvatskih igrača, rekao je danas da veruje da je dolazak u ekipu iz Sremske Mitrovice pravi potez u njegovoj karijeri i dodao da ga raduje saradnja s trenerom Dejanom Milojevićem.

“Nemam dilemu da je Mega u ovom trenutku najbolje rešenje za mene, kada mi je pravnim putem onemogućeno da nastupam za Cedevitu u Evroligi. Došao sam u klub koji iz sezone u sezonu raste i afirmiše veliki broj igrača. Za svakog mladog košarkaša privilegija je da bude deo Mega Leksa”, rekao je Zubac za klupski sajt.

Zubac (18), visok 215 centimetara, igra na poziciji centra. Prethodnih dana u Hrvatskoj se dosta spekulisalo o njemu, jer je napustio Cibonu i pristupio Cedeviti, medjutim, Košarkaški savez Hrvatske doneo je odluku da mora da se vrati u matični klub, koji, medjutim, više nije želeo da ga ima u timu.

“U Megi imam vrhunske uslove za rad, a to je upravo ono što mi treba. Takodje, svima je poznato da trener Dejan Milojević izvanredno radi sa centrima, a najbolji primer za to je svakako Nikola Jokić, koji je prošlog leta direktno iz Mega Leksa otišao u NBA”, dodao je Zubac.

On je sinoć odradio prvi trening s novim timom, a danas je individualno radio s kondicionim trenerom Markom Ćosićem. Zubac će se u četvrtak na kratko vratiti u Zagreb, a ekipi će se ponovo priključiti u ponedeljak.

“Atmosfera u ekipi je izvanredna. To se osetilo već na prvom treningu. U takvom ambijentu, sjajno je raditi. Svi momci u ekipi su me odlično prihvatili, kao da se već dugo znamo. Približnih smo godina, tako da je medju nama od starta krenula da se gradi odlična hemija. Svi ljudi u klubu su mi posvetili maksimalnu pažnju kako bih se što prijatnije osećao i veoma sam im zahvalan na tome”, kazao je Zubac.

Dodao je da mu je želja u Megi da “što više napreduje”.

“Siguran sam da ću u Megi dobro da treniram, a to je prvi i osnovni uslov da napredujem. Učiniću sve da igrama, odnosom prema radu i obavezama, pomognem Megi da pobedjuje i ostvari što bolje rezultate”, rekao je Zubac.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike