U trendu

Zvanično: „Novak je nastavio da cementira svoje mesto u istorijskim knjigama“

Sada i zvanično – Novak Đoković se velikim slovima upisao u istoriju svetskog tenisa! Oborio je još jedan rekord – izjednačio se sa svojim idolom Pitom Samprasom po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, prenose sportski mediji.

Jedini koji je mogao da ugrozi Novakovu poziciju bio je Rafael Nadal, uslov za to je bio da dogura do kraja turnira u Sofiji, ali kako se nije ni prijavio za to takmičenje, Đoković je automatski osigurao prvo mesto najboljih tenisera sveta za kraj ove godine.

Rafael Nadal je doneo odluku da ne igra u prestonici Bugarske, te je tako omogućio Đokoviću da ponovo ispiše istoriju „belog sporta“. Naš as će tako šesti put godinu završiti kao najbolji teniser sveta i po tome se izjednačio sa legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom.

Srpski teniser izjednačio je rekord Pita Samprasa i narednih godina pokušaće da ga obori, čime bi u još jednoj kategoriji bio ispred svih.

Novaku su krenule da stižu čestitke, a među prvima je to uradio Gaudenzi:

„Završiti godinu kao prvi teniser sveta je jedno od najimpresivnijih dostignuća. To znači da morate da bude konstantni tokom cele sezone“.

„Videti Novaka kako šesti put u karijeri to radi, čime izjednačava rekord Pita Samprasa, prosto je neverovatno. Ovime je nastavio da cementira svoje mesto u istorijskim knjigama“, dodao je prvi čovek ATP.

Đoković, koji ima 33 godine, do sada je završavao 2011, 2012, 2014, 2015, 2018. i 2020. godinu kao najbolji teniser sveta, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.