U trendu

Zvezda bez Jovića na Uniks; Radonjić: Moramo bolje u napadu

Košarkaši Crvene zvezde protiv Uniks-a u Evroligi biće bez pomoći Stefana Jovića jer je obnovio povredu leđa, potvrdio je trener Dejan Radonjić.

„Jović neće igrati, bio je bolje pred Budućnost, počeo sa radom, ali je tokom meča u Podgorici opet osetio problem sa leđima. Sutradan posle utakmice skoro da nije mogao da hoda. Duže ima tih problema i pokušaćemo da od njega dobijemo neki maksimum do kraja sezone“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije u KOMBANK areni.

Radonjić je dodao da Jović već duže vreme ima problema sa leđima i da mu se povreda stalno vraća.

„Jović je sa određenom problematikom došao u Zvezdu, probali smo da ga dovedemo do nivoa da kvalitetno učestvuje u uspesima. Kao plod potrošnje desilo se to sa leđima i uprkos njegovoj želji jednostavno nije najspremniji“.

Kako je naveo, ponosan je što je ekipa došla u situaciju da odlučuje o plasmanu u četvrtfinale Evrolige.

„Želimo da pobedimo Uniks, veoma interesantan i kvalitetan tim na čelu sa Lengfordom, a tu su I Kolom i Parahuski. Bez obzira na rezultat meča u Bambergu, naša zelja i motiv su veliki da savladamo Uniks. Neophodno je da odigramo dobro, ne samo odbranu, već i u napadu“.

Prema njegovim rečima veliki broj utakmica utiče na oscilacije.

„Trenutno se nalazimo u najtežem rasporedu do sada i prirodno je da ima oscilacija. Bilo je mnogo putovanja, a da je raspored mečeva bio drugačiji možda bi i učinak bio bolji. Jasno je da procenti šuta nisu dobri, da neki igrač nije odigrao najbolje, ali niti mozemo da se odmorimo, niti pripremimo“, zaključio je Radonjić.

Utakmica 29. kola Evrolige između Crvene zvezde i Uniks-a igra se od 19 sati u KOMBANK areni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar