U trendu

Zvezda: Daš krv i dobiješ kartu za Krasnodar

Fudbalski klub Crvena zvezda u utorak i sredu na stadionu Rajko Mitić organizovaće tradicionalnu dobrovoljnu akciju davanja krvi „Crveno-bela krv“.

Svi davaoci krvi na poklon dobiće ulaznicu za revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Krasnodara koji se igra u četvrtak od 21 sat.

„Dobrovoljno davanje krvi u utorak i sredu biće moguće od 9 do 18 sati. Nove zalihe krvi su uvek neophodne. Zato se akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije organizuje već 12. put. Svaka prethodna imala je izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i ovog puta”, navodi se na zvaničnom sajtu Zvezde.

Kako se dodaje, krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina, s tim da je potrebno da budu zdrave, naspavane i da obeduju pre davanja krvi, kao i da ne budu pod dejstvom alkohola iz drugih opijata.

“Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola”, poručuju sa “Marakane”.

Juče je FK Partizan, takođe, na stadionu u Humskoj organizivao akciju davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju Srbije, a krv su dali i fudbaleri na čelu sa trenerom Miroslavom Đukićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar