U trendu

Zvezda deklasirala Tajfun

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su večeras u beogradskoj Hali Pionir i četvrtu pobedu u Jadranskoj ligi, pošto su u prvoj utakmici četvrtog kola regionalnog takmičenja savladali slovenački Tajfun sa 113:66 (30:15, 29:11, 29:16, 25:24).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Maik Cirbes sa 19 poena, dok je Stefan Nastić dodao 16.

U ekipi Tajfuna istakao se Tomaž Bolčina sa 13 poena, a Džejkob Parker i Domen Bratož dodali su po 11.

Crveno-beli odigrali su znatno bolje nego na gostovanju Zadru pre dva dana. Trener Dejan Radonjić je na meču protiv Tajfuna pružio šansu celoj ekipi, a u dresu Zvezde debitovao je i 17-godišnji Boriša Simanić.

Zvezda je sredinom prve deonice nakon trojke Marka Gudurića zaigrala veoma dobro. Crveno-belo su nekoliko puta goste iz Šentjura naterali na duge napade, koji nisu završeni pre isteka vremena za napad.

Tajfun je pred kraj prve četvrtine i na početku druge zaigrao zonsku odbranu, međutim, ona nije dala rezutlata, što je domaćin iskoristio i postepeno počeo da gradi prednost.

U drugom poluvremenu Zvezda je nastavila u istom ritmu, pa je oko 1.500 gledala u Hali Pionir imalo mogućnost da uživa u mnoštvu atraktivnih poteza.

Zvezda se ovom pobedom, makar do sutra, sa maksimalnim učinkom osamostalila na liderskom mestu Jadranske lige, dok je Tajfun treći sa po dve pobede i poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar