U trendu

Zvezda dominantno do polufinala Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu lako i ubedljivo sa 89:44 (30:12, 17:12, 14:11, 28:9) savladali Smederevo 1953.

Zvezda će se za finale u subotu boriti sa „večitim“ rivalom Partizanom, koji je u četvrtak eliminisao FMP.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Nikola Rebić sa 15 poena, dok su po 10 postigli Boriša Simanić, Vasilije Micić i Marko Gudurić. Ekipu Smedereva je sa 13 predvodio Saša Djordjević, dok je poen manje postigao Milojko Vasilić.

Zvezda je pred punom halom Čair bila dominantna od početka i pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje.

Crveno-beli su na početku poveli 11:0, posle čega je Smederevo uspelo da smanji zaostatak na tri poena, ali je potom beogradski klub serijom trojki ponovo stekao zavidnu prednost.

Svi u ekipi trenera Dejana Radonjića bili su raspoloženi, a prednost se do poluvremena konstantno povećavala, pa je Zvezda na odmor otišla sa tada maksimalnih plus 23.

Zvezda je sa dominantnom igrom nastavila i u drugom poluvremenu, kada je konstantno uvećavala vodjstvo i pobedila sa 45 poena prednosti, što je bila najveća razlika na utakmici.

Polufinalna utakmica izmedju Zvezde i Partizana igraće se sutra od 21.00, dok će se od 17.00 sastati Mega Leks i Metalac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.