najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Zvezda: Dug smanjen na 35 miliona

Fudbalski klub Crvena zvezda smanjio je dug na 35 miliona evra i prvi put posle 10 godina poslovao “u plusu”, saopšteno je na redovnoj sednici Skupštine.

“Ostvaren je neto prihod od 443.000 evra”, rekao je poslovni direktor Stefan Pantović.

Generalni direktor Zvezdan Terzić otkrio je da je ukupni dug smanjen na 35 miliona, ali da je promenjena njegova struktura i da sada nije ugrožena egzistenciju kluba.

“Bankama dugujemo 19 miliona evra, za pozajmice šest, menadžerima osam, državi četiri, sadašnjim i bivšim igračima dva i dobavljačima milion evra. Imamo plan za dalje smanjenje. Kad pogledamo gde smo bili pre dve godine, a gde sada, možemo da budemo ponosni”, konstatovao je Terzić.

Prema njegovim rečima, dva od tri najavljena cilja su ispunjeni – titula, finansijska stabilizacija, a treći je stvaranje moćne omladinske škole.

Terzić se zahvalio sponzorima Gaspromu i Telekomu i posebno premijeru Aleksandru Vučiću, koji, kako je rekao, ima razumevanje za sport u Srbiji.

“Ne želim da obećam Ligu šampiona, ali želimo da ispunimo snove”, poručio je Terzić.

Predsednik Svetozar Mijailović poručio je da su rezultati odlični i da je najvažnije što su svi u klubu ujedinjeni.

“Sa ponosom ističem da je naš tim nadmoćno osvojio titulu i oborio mnoge klupske rekorde. Uspešno smo i poslovali i vratili poverenje u snagu Zvezde”, poručio je Mijailović.

Ujedno, Skupština je izabrala nove članove Upravnog odbora, a to su Jovan Aćimović, Vladimir Petrović Pižon, Igor Milojević, Milenko Kostić i Stojan Bujko.

(Tanjug)

1 komentar
  1. ZORAN BOJANIC

    Bravo za marketinšku agenciju Vučić i Srbija! Kada nije hteo šeik da da 50 miliona hoće Rusi i građani Srbije u ratama preko Gasproma, Telekoma, itd. Zvezda je bolje poslovala i od Air Serbia!!! Kada bih ja dugovao 100 hiljada evra odmah bih završio u zatvoru, a kada Zvezda duguje 35 miliona evra onda naš premijer ne može da reaguje! Pa zar je fudbal toliko važan premijeru?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike