U trendu

Zvezda: Enis otišao, stigli Čović i Radanov

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je sporazumno raskinuo ugovor s Dilanom Enisom, dok su crveno-bele za predstojeću Super ligu Srbije pojačali Aleksa Radanov i Filip Čović.

Reprezentativac Srbije Aleksa Radanov, koji je bio ustupljen FMP-u, vraća se u Crvenu zvezdu s kojom ima višegodišnji ugovor.

Plejmejker Filip Čović, kapiten FMP-a, potpisao je ugovor do kraja sezone sa Zvezdom, za koju će nastupati u utakmicama Super lige. On je ove sezone u ligaškom delu ABA lige prosečno beležio 15,8 poena po utakmici, uz 7,5 asistencija.

„Nema velikih reči, ali ni puno vremena za adaptaciju, jer Super liga Srbije počinje već za dva dana. Od prethodnog odlaska prošao sam puno toga, mnogo sam iskusniji i zato mogu da kažem da je ovo velika čast za mene i da smatram da mogu da pomognem timu Crvene zvezde“, rekao je Čović za sajt kluba.

Čović je za Zvezdu već igrao u sezoni 2011-2012.

„Na meni je da radim naporno i da se što pre priviknem na nove saigrače i igru ekipe. Znam praktično sve igrače u ovom timu i verujem da će mi zbog toga biti potrebno i manje vremena da se u potpunosti uklopim u novi sistem“, dodao je on.

Zvezda je dodala i da su u toku razgovori s Milkom Bjelicom oko njegovog statusa u klubu.

„Imajući u vidu da Milko Bjelica ima ugovor s klubom do kraja sezone, u toku su razgovori s njim oko njegovog statusa u klubu, s obzirom da je u poslednje vreme, neke važne utakmice za klub odigrao u neočekivano slaboj formi“, navodi se u saopštenju.

Ekipa Crvene zvezde prvi meč u Super ligi igra u sredu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ protiv zemunske „Mladosti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar