U trendu

Zvezda: Impresivno osvojena titula, vreme je za slavlje

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvene zvezda saopštio je danas da je na impresivan način i sasvim zasluženo došao do titule ABA lige, nakon pobede nad podgoričkom Budućnosti u finalnoj seriji.

„KK Crvena zvezda okitio se četvrtom titulom regionalnog prvaka i na impresivan način došao do pehara, koji je označen kao osnovni i glavni cilj za ovu sezonu. Titula ABA lige je prvi put proslavljena pod svodovima dvorane „Aleksandar Nikolić“ i naredne dane nakon osvojenog trofeja i povratka u Evroligu, posvetićemo se proslavi ovog velikog i potpuno zasluženog uspeha, izvojevanog sa koš razlikom od 88 poena u pet utakmica finala“, navodi se na sajtu kluba.

Iz Zvezde su se zahvalili Evroligi, takmičenju u koje se vraća posle godinu dana, evroligaškim klubovima i iz ABA lige na čestitkama, ali i navijačima na, kako se ističe, fantastičnoj atmosferi.

„Navijači su vodili tim do velikih pobeda u finalnim utakmicama, pružali veliku podršku klubu, igračima i stručnom štabu tokom teških trenutaka u Podgorici koji su najmanje imali veze sa košarkom i sportom“.

Naglašava se i da i „pojedinci i moralni čistunci pokušavaju da umanje veliki uspeh pojedinim dešavanjima pre pete utakmice“ i da će zato klub u narednim dana informisati javnost o svim događajima i ulogama u nemilim scenama.

„Na prvom mestu počev od organizovanog napada na delegaciju KK Crvena zvezda u Podgorici, pa sve do smišljene provokacije publike od strane pojedinaca iz delegacije KK Budućnost u hali „Aleksandar Nikolić“ u cilju neodržavanja pete utakmice“, zaključuje se.

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su ubedljivim trijumfom nad Budućnosti (97:54) četvrti put u poslednjih pet godina postali šampioni regionalnog takmičenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.