U trendu

Zvezda izgubila od Olimpije u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su drugi poraz u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su danas u Beogradu izgubili od Olimpije sa 73:77 (19:10, 11:18, 23:21, 20:28), u šestom kolu Jadranske lige.

Utakmica je ostala u senci povrede kapitena Zvezde Luke Mitrovića, koji je sredinom četvrte četvrtine proklizao ispod svog koša i pao na pod, uhvatio se za levo koleno i vikao od bolova. On je na nosilima iznet sa terena.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Gal Mekel sa 17 poena, dok su Maik Cirbes i Luka Mitrović postigli po 14.

Olimpiju je predvodio Miha Lapornik sa 22 poena.

Olimpija je bolje počela meč i iskoristila je promašaje Zvezde da povede 7:0. Nakon toga je Zvezda zaigrala bolje i do kraja prve deonice povela sa 19:10, napravivši seriju od 19:3. Tu seriju su poveli Marko Gudurić i Gal Mekel.

Delovala je Zvezda sigurno u tim trenucima, ali je Olimpija u drugoj četvrtini stisnula odbranu. Posle dva i po minuta bez pogotka, „zmajčeki“ su počeli da pogađaju i smanjuju vođstvo domaćeg tima, da bi posle „trojke“ Saše Zagorca minut i po pre kraja poluvremena ponovo poveli, 28:26. Luka Mitrović i Gal Mekel postigli su po koš, tako da su crveno-beli na odmor otišli sa dva poena prednosti, 30:28.

Drugo poluvreme donelo je nastavak borbe. Olimpija je održavala priključak preko Mihe Lapornika, dok je Zvezdu predvodio Mitrović. Mogli su crveno-beli da steknu veću prednost, ali su grešili u odbrani. Beogradski tim otišao je na mali odmor sa četiri poena prednossti, 53:49.

Olimpija je u četvrtoj četvrtini izjednačila posle tri slobodna bacanja Blaža Mesičeka, a onda povela posle trojke Lapornika, 55:58. Crveno-beli su posle toga pokušavali da preokrenu rezultat, izjednačavali su u nekoliko navrata, da bi posle koša Cirbesa povratili prednost, 68:67, ali samo do sledećeg napada, kada je Mesliček dao novu „trojku“.

Nakon nekoliko pokušaja Cirbesa, Mekel je konačno ubacio loptu u koš za novo minimalno vođstvo Zvezde, 71:70, ali je posle toga Zek Rajt dao koš i pogodio dodatni penal za vođstvo Olimpije 73:71, 49 sekundi pre kraja.

Zvezda nije iskoristila poslednji napad, pošto su promašili i Mekel i Marko Simonović. Rajt je posle napravljenog faula bio siguran sa penala i praktično rešio meč.

Košarkaši Zvezde aplauzima su ispraćeni sa terena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar