U trendu

Zvezda na jedan Spartak a misli na drugi, Partizan u Zemunu

BEOGRAD – Posle napornih duela u Evropi fudbaleri Crvene zvezde i subotičkog Spartaka sastaju se u Beogradu u utakmici 4. kola Superlige Srbije.

Aktuelni šampion svega dva dana uoči revanša sa Spartakom u Trnavi (prvi meč 1:1) dočekuje imenjaka iz Subotice sa željom da nastavi pobednički niz u domaćem šampionatu i održi maksimalan učinak.

U sličnoj poziciji su i gosti, koji su juče igrali protiv Brondbija (0:2) baš na stadionu „Rajko Mitić“, pa se očekuje da treneri Vladan Milojević i Vladimir Gaćinović, kao i u prošlom kolu, izmešaju startnu postavu.

Crveno-beli su u glavama verovatno već u Slovačkoj, u meču sezone koji garantuje evropsku jesen, pa će Milojević imati zadatak da spremi ekipu na „domaći“ i, kako voli da kaže, u ovom trenutku „važniji“ Spartak.

Fudbaleri Partizana nakon uspešnog debija novog trenera Zorana „Bate“ Mirkovića u Danskoj, odnosno pobede nad Nordsjelandom (2:1) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, odlaze u Zemun na obližnje gostovanje.

Zemunci su do sada osvojili samo dva boda, a Partizan ima imperativ pobede u Gornjoj varoši jer već ima dva kiksa i traži potvrdu da je rezultatska kriza prošlost.

Od ostalih utakmica izdvaja se večerašnja na niškom Čairu između Radničkog i Voždovca, dan kasnije Dinamo iz Vranja pokušaće da dođe do prvih bodova u ligi protiv Mladosti iz Lučana, a interesantan duel očekuje se u Šapcu između Mačve i Vojvodine.

Raspored utakmica 4. kola, večeras: Radnički Niš – Voždovac (20 sati). Sutra: Proleter Novi Sad – Napredak (19), Dinamo Vranje – Mladost Lučani (20), Mačva – Vojvodina (20), Bačka – Čukarički (20), Rad – Radnik (20). Nedelja: Zemun – Partizan (17), Crvena zvezda – Spartak Subotica (19).

Tabela: Crvena zvezda 9 bodova, Čukarički 7, Proleter, Radnički 6, Radnik 6, Mladost 5, Bačka 4, Napredak 4, Partizan 4, Voždovac 3, Mačva 3, Rad 3, Spartak 3, Vojvodina 2, Zemun 2, Dinamo 0.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.