U trendu

Zvezda na Malti razmiĆĄlja o Kazahstancima

Crvena zvezda je juče dva sata kasnila na letu za Maltu na revanơ meč 1. kola kvalifikacija protiv Florijane (20.30, RTS 1), ali u avionu nije bilo Mičela Donalda. On je ostao u Beogradu kako bi dovrơio pregovore oko odlaska u turski Genčlerbirligi, koji su bili započeti pre dva dana.

Ponuda je sa finansijsko-sportskog aspekta dobra za stamenog Holanđanina, koji je svojski odradio dve sezone na „Marakani“ i zasluĆŸio da mu uprava kluba izađe u susret i prihvati ponudu ukoliko ona bude vredna 750.000 evra na ime obeĆĄtećenja.

– Tačno je da je Donald ostao u Beogradu zbog pregovora. Videćemo kako će se zavrĆĄiti – nije hteo da pomene ime kluba Mitar Mrkela, sportski direktor.

I bez Donalda, ali i Gelora Kange, koji je sa Aleksandrom PeĆĄićem ostao da trenira u Beogradu, u taboru srpskog kluba uvereni su da Florijani neće priuĆĄtiti ni tračak nade da moĆŸe da dostigne beogradskih 0:3. Naprotiv, trener Vladan Milojević na revanĆĄ meč gleda kao na joĆĄ jedan pripremni test, pa će izvesti trenutno najjači mogući sastav, jer je na put poveo 19 fudbalera.

– Pristupamo meču ozbiljno, kao da je 0:0. Ćœelimo da pruĆŸimo i bolju partiju nego pre sedam dana i da zabeleĆŸimo novu pobedu koja nam ne omogućava samo prolaz već i popravljanje klupskog koeficijenta – smatra zamenik kapitena tima DuĆĄan Anđelković.

Iskusni levi bek ne potcenjuje MalteĆŸane, ali ih i ne precenjuje. Dovoljno je, kaĆŸe, samo poĆĄtovanje, ali ne krije da igrači pomalo razmiĆĄljaju i o narednom rivalu.

– Mi jesmo koncentrisani na večeraĆĄnji revanĆĄ, ali nije ni prirodno da se ne razmiĆĄlja o narednom rivalu posle 3:0. Kazahstan je daleko, IrtiĆĄ je u punoj sezoni, tako da smo negde bliĆŸe da navijamo za Dunav Ruse. Bugarska je mnogo bliĆŸa, a putovanje moĆŸe mnogo da znači u ovom delu sezone – smatra Anđelković.

Damir Kahriman je bio najavljivan kao „jedinica“ za duel sa Florijanom, ali se između stativa pojavio Filip Manojlović. Mladi reprezentativac nije ni imao odmora posle EP za mlade u Poljskoj, gde je branio odlično protiv Ć panije, već je odmah, neočekivano, zbog bolesti iskusnijeg kolege, branio protiv MalteĆŸana.

– Drago mi je ĆĄto smo novu sezonu započeli pobedom bez primljenog gola. Ovakve utakmice mogu da budu najteĆŸe za golmane jer iako Florijana nije imala mnogo ĆĄansi, koncentracija je morala biti na nivou svih 90 minuta. Gol u gostima je u ovakvom takmičenju često veoma bitan, zato nije smeo da se desi nijedan trenutak nepaĆŸnje. Lepo je nakon pauze između dve sezone ponovo igrati pred naĆĄim navijačima, to vas uvek ponovo motiviĆĄe. Napravili smo dobar rezultat i na nama je da ga potvrdimo na Malti i plasiramo se u drugi krug – rekao je Manojlović.

Trener Milojević na Maltu je odveo sledeće igrače: Kahrimana, Manojlovića, Stojkovića, Gobeljića, Anđelkovića, Frimponga, Savića, Le Taleka, Račića, MilijaĆĄa, Luku Ilića, Ruiza, AdĆŸića, Milića, Rikardinja, Srnića, Boaćija, Pavkova i Vučićevića, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.