U trendu

Zvezda obeležila 29 godina od istorijske titule u Bariju

BEOGRAD – Fudbalski klub Crvena zvezda svečano je danas obeležio 29 godina od osvajanje istorijske titule šampiona Evrope u Bariju.

Zvezda je u finalu savladala Olimpik iz Marselja 0:0 – 5:3 penalima, a na današnjem koktelu na stadionu Rajko Mitić prisustvovali su članovi šampionskog tima Stevan Stojanović, Slobodan Marović i Ivica Momčilović, trener Ljupko Petrović, predsednik Svetozar Mijailović, direktor Dragan Džajić……

„Rezultat koji je generacija iz 1991. godine ostvarila je tako veliki da svim akterima, ali i sadašnjim generacijama daje mogućnost da deo tog velikog uspeha prihvate kao izazov za ono što već sada rade i što će u budućnpsti raditi. Zbog toga ovaj datum i uspeh ostaće inspiracija svima onima koji pripadaju Crvenoj zvezdi. Akteri iz 1991. pobrali su tu slavu i svesni su tog rezultata koji su ostvarili i na tome im čestitam“, rekao je Mijailović.

Tadašnji trener Ljupko Petrović citirao je Žoze Murinja da se „u finalu ne učestvuje, nego osvaja trofej“.

„Mnogo sam puta u raznim intervjuima govorio o pričama iz Barija i sve je već poznato. Možda ima nekih detalja koji nisu poznati, ali bih ja istakao da je Crvena zvezda naš, veliki klub i kada god se setim Barija ili kročim u naš muzej mene uhvati jeza. Vraćam se u prošlost i osećam se veoma lepo. Danas ja cvetam od sreće jer taj rezultat koji smo postigli slaviće se dugo godina i daj Bože da što pre dođe trenutak da Zvezda to ponovi“, rekao je Petrović.

Kapiten šampionskog tima Stojanović imao je kratku, ali jasnu poruku.

„skreno smatram da se za ovih 29 godina ispričale sve priče oko Barija, ništa se nije promenilo. Samo smo mi, akteri tog finala, iz godine u godinu sve stariji i svesniji koliko je to zapravo veliki uspeh za klub“.

Treća Zvezdina zvezda i prvi čovek sportskog sektora Crvene zvezde iz 1991. godine Dragan Džajić rekao je da su svi zvezdaši ponosni na uspeh iz Barija.

„Generacije koje dolaze nastojaće da ponove takav podvig, a ono što je svima jasno jeste da će teško koja ekipa doći do tog trofeja. Svi mi zvezdaši koji rade u klubu i koji će raditi imaju veliki motiv ispred sebe. Moram da izrazim i veliku zahvalnost svim ljudima, od igrača i trenera, jer njima pripada velika slava“, ikstakao je Džajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar