U trendu

Zvezda odbila 5M€ za Radonjića, odustala od Ivanića

Crvena zvezda je prema rečima generalnog direktora Zvezdana Terzića odbila ponudu bundesligaša za Nemanju Radonjića, a Gelor Kanga je blizu novog ugovora.

Terzić je za Novosti rekao i da Zvezda pregovara u vezi sa transferom štopera Dejana Babića iz Real Sosijedada, te da Ričmond Boaći „nije roba“ i da se ponuda čeka strpljivo, dok je klub odustao od dovođenja Mirka Ivanića.

„Imali smo konkretnu ponudu od pet miliona evra za Radonjića, jedan nemački bundesligaš pokazao je veliko intereseovanje da ga odmah angažuje. Odbili smo, jer mislimo da je Nemanja vanserijski igrač, čije vreme tek dolazi i koji će imati još mnogo toga da pokaže“, kaže Terzić za Novosti.

Mirko Ivanić koji se poslednjih nedelja spominjao kao želja čelnika sa „Marakane“ po svemu sudeći je preskup za Crvenu zvezdu. Klub je možda odustao i od drugog igrača Bate Borisova Luke Milunovića jer se na istoj poziciji okrenuo ka Španiji.

„Razmišljali smo o njemu (Ivaniću), ali smo odustali. Crvena zvezda još nije na tom nivou da plati obeštećenje za igrača od 1.7 miliona evra. Trebaju nam dva bočna igrača, tu moramo da pojačamo konkurenciju, a taj jedan može da igra i špica, uz Pešića, pod uslovom da ode Boaći. Takođe, sa Real Sosijedadom smo stupili u pregovore jer želimo da otkupimo ugovor Dejana Babića, da bude 100 odsto naš igrač. On je 1996. godište, snažan štoper, levonog, i neko ko se uklapa u naše dugoročne planove“, kaže Terzić.

Sa Boaćijem se ne žuri, iako nije tajna da bi i napadač iz Gane voleo da posle 40 golova u Zvezdi igra na višem nivou.

„Mi za Boaćija još nemamo nijednu konkretnu ponudu. Postoji interesovanje klubova iz Engleske, Francuske, Španije i Kine. Međutim, sva ta priča i ‘gađanje’ brojkama od sedam, osam, 11 miliona evra su gluposti. Nismo još ni sa kim konkretno pričali o njegovom transferu. Boaći će otići ako bude dobio konkretnu ponudu, potpisao je letos ugovor na tri godine i mi nigde ne žurimo. Nećemo ga prodavati po svaku cenu“, podvlači Terzić koji dodaje da se sa ostalim strancima tek pregovara o novim ugovorima.

„Sa Kangom smo blizu dogovora da produži ugovor. Donald i Le Talek su već u klubu dve i po godine i verovatno je kod njih došlo i do određenog zasićenja, a već su u odinagma kada treba i da zarade neki novac. Pregovaramo i sa njima o produžetku saradnje, a oni se nećkaju. Ugovor im ističe u junu, a mogu i sada da odu ukoliko nađu povoljne angažmane“, objasio je direktor Zvezde.

Jedno od najvećih pojačanja je na kraju prošle sezone bio trener Vladan Milojević za koga Terzić kaže da je „samo Zvezdin“ do kraja sezone, a možda i nakon toga kada po njegovim rečima treba da počnu kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.