U trendu

Zvezda pobedila Igokeu i došla na korak od finala ABA lige

BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Igokeu sa 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6) i tako poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Crveno-beli imali su mnogo problema protiv ekipe iz Laktaša, četvrtoplasirane iz regulanog dela sezone, ali ipak su u poslednjoj deonici uspeli da slome otpor rivala i na kraju dođu do ubedljivog trijumfa.

Utakmica u hali „Aleksandar Nikolić“ u prvih 20 minuta donela je neizvesnost, ali i dosta atraktivne igre na obe strane. Ekipe su se uglavnom smenjivale u vođstvu, a Igokea je na poluvremenu vodila sa 42:39.

Crveno-beli su u drugom delu meča igrali organizovanije, sa znatno manje izgubljenih lopti, ali i čvršće u odbrani, što je rezultiralo manjim brojem poena za Igokeu, čija se igra u poslednjoj deonici u potpunosti „raspala“.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džordan Lojd sa 21 poenom, dok je Kori Volden postigao 13, a Ognjen Dobrić dodao je 12.

S druge strane, u ekipi Igokee jedini dvocifren učinak od 15 poena imao je Edin Atić, dok je Nikola Jovanović postigao devet.

Drugi meč, u kom Zvezda ima priliku da se plasira u finale, igraće se u petak od 18.30 u Laktašima.

U drugom polufinalu večeras od 21.00 u Podgorici sastaju se Budućnost i Mornar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar