U trendu

Zvezda pobedila Mega Leks

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Sremskoj Mitrovici Mega Leks sa 73:67 (17:18, 21:16, 20:19, 15:14), u 11. kolu Super lige Srbije.

Zvezdu je do pobede predvodio Stefan Jović sa 20 poena i osam asistencija, dok je Luka Mitrović dodao 13.

U ekipi Mega Leksa najefikasniji je bio Kostja Mušidi sa 16 poena, a po 12 su postigli Radoslav Spasojević i Jovan Novak.

Crveno-belima je ovo 10. pobeda u prvenstvu Srbije, pa se tako nalazi na deobi prvog mesta s Partizanom, dok je Mega četvrta sa šest pobeda i pet poraza.

Mega je bolje počela utakmicu, povela je sa 11:5 predvodjena Radoslavom Spasojevićem, ali je Zvezda preokrenula serijom 10:0, da bi domaćin u završnici tog dela igre ipak iskontrolisao situaciju i na pauzu otišao u prednosti.

Zvezda je predvodjena Stefanom Jovićem uspostavila kontrolu u drugoj četvrtini, došla do preokreta i postepeno povećavala prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i sedam poena – 33:26, ali je Mega do poluvremena uspela da dodje do zaostatka od četiri poena.

Oba tima su prvo poluvreme završila sa realizacijom šuta za dva poena manjim od 50 odsto, ali je Zvezda prednost napravila u ofanzivnim skokovima posle kojih je uglavom dolazila do lakih poena.

Mega je na početku treće četvrtine, kao i na početku utakmice, imala kontrolu, stigla je do preokreta predvodjena Mušidijem, ali su crveno-beli ponovo odgovorili serijom, od 7:0, kojom su došli do vodjstva od 45:40.

Tim Dejana Milojevića je tokom treće četvrtine uspeo da zadrži priključak, čak i u jednom trenutku da povede sa tri poena prednosti, ali je Zvezda u finišu tog perioda i na početku četvrte deonice stigla do dvocifrene prednosti.

Crveno-beli su tri minuta pre kraja vodili sa 12 razlike, da bi Mega za minut i po uspela da dodje do zaostatka od pet poena, ali je ekipa Dejana Radonjića ipak uspela da odbije nalet Mege i tako izbegne drugi poraz u Super ligi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar