U trendu

Zvezda pobedom nad Dinamom počela odbranu titule u Super ligi

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su počeli odbranu titule u Super ligi Srbije, pošto su večeras u Beogradu sa 3:0 trijumfovali protiv Dinama iz Vranja, debitanta u najjačem rangu takmičenja.

U drugoj utakmici prvog kola Super lige Srbije, Vojvodina i Mladost iz Lučana igrali su nerešeno 1:1.

Utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ pred oko 5.000 goledalaca počela je minutom ćutanja u čast nedavno umrlih Gorana Bunjevčevića, bivšeg igrača i kapitena Zvezde, kao i sudije Branimira Babarogića.

Novajlija u Super ligi, Dinamo, na samom početku utakmice imao je najbolju priliku na utakmici. Zakarija Suraka je u drugom minutu probio po levoj strani istrčao sam ispred Zorana Popovića, ali je pogodio stativu.

Zvezda, koja je igrala u izmenjenom sastavu, potom je uspostavila kontrolu nad utakmicom, a u 19. minutu Dušan Jovančić snažno je šutirao po zemlji sa oko 25 metara, ali je i on pogodio stativu.

Crveno-beli ipak su uspeli da povedu pre isteka prvih 45. minutu. Posle kornera sa desne strane Dejana Melega u šesnaestercu Dinama najbolje se snašao Jovančić, nakon što je Miloš Degenek pogodio stativu, vezista Zvezde je iskoristio dobru šansu i zatresao mrežu Dinama, te tako postigao svoj prvi pogodak za beogradski klub.

Početkom drugog poluvremena Zvezda je praktično rešila pitanje pobednika, a ovaj put u listu strelaca upisao mladi napadač crveno-belih Dejan Joveljić. On je iskoristio jedan „otpadak“ posle prodora Lorenca Ebesilija, koga su oborila dvojica čuvara, pa je posle „lažnjaka“ savladao golmana Uroša Djurića za 2:0.

Do kraja susreta crveno-beli su imali potpunu kontrolu, a konačan rezultat postavio je Milan Jeftović u 76. minutu na asistenciju kapitena Nenada Milijaša.

U Novom Sadu na utakmici izmedju Vojvodine i Mladosti, domaćin je prvi stigao do prednosti, a strelac je bio Ismael Fofana u 13. minutu, da bi izjednačenje ekipi iz Lučana doneo Stefan Dimić u 29.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar