U trendu

Zvezda podnela tužbu za klevetu i narušavanje ugleda

PARIZ – Fudbalski klub Crvena zvezda zvanično je podneo tužbu u Parizu zbog klevete i narušavanja ugleda kluba protiv svih koji su pisali o navodnom nameštanju utakmice Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena u Parizu.

„Fudbalski klub Crvena zvezda je šokiran neverovatnim optužbama o navodnom nameštanju meča s Pari Sen Žermenom 3. oktobra 2018. godine. Apsolutno nema dokaza koji podržavaju ove optužbe koje su očigledno rezultat anonimne i zlonamerne dojave“, navodi se u saopštenju Advokatske kancelarije iz Pariza koja zastupa Zvezdu.

Kako se navodi, crveno-beli su angažovali advokate Erika Dipon Moretija i Antoana Vea i podneli tužbu zbog klevete, a sve u cilju indentifikacije i kažnjavanja odgovornih za lažne optužbe.

„FK Crvena zvezda je spremna da u potpunosti sarađuje sa istražnim vlastima. Klub sa najviše osvojenih titula prvaka Srbije i osvajač Lige šampiona iz 1991. godine (dok je to takmičenje imalo drugi naziv). Crvena zvezda namerava da brani svoju čast, kao i čast svoje uprave, igrača i navijača i ponovo potvrđuje posvećenost fudbalskim vrednostima i integritetu sporskih takmičenja“, zaključuje se u saopštenju.

Utakmica između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde završena je sa 6:1 za pariski klub, a ugledni list „Ekip“ preneo je da je francusko tužilaštvo pokrenulo istragu, jer je navodno jedan funkcioner srpskog kluba pokušao da uplati pet miliona evra na poraz od pet golova razlike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar