U trendu

Zvezda posle preokreta pobedila Partizan i izborila finale Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu pobedili Partizan sa 83:75 (15:21, 19:23, 25:14, 24:17).

Najbolji učinak u pobedničkom timu imao je Luka Vildosa sa 15 poena i šest skokova, dok su po 14 poena postigli Filip Petrušev i Nemanja Nedović.

Najefikasniji u dresu Partizana bio je Džejms Naneli sa 19 poena, uz šest uhvaćenih lopti, Zek Ledej je dodao 16 poena, uz pet skokova, a Matijas Lesor je zabeležio dabl-dabl sa 13 poena i 12 skokova.

Partizan je krajem prve četvrtine u punoj hali „Čair“ napravio seriju 7:0, koju je trojkom „krunisao“ Ledej za vođstvo crno-belih 12:7.

Zvezda je posle slobodnih bacanja Nedovića prišla na minus jedan (16:15), da bi Partizan četvrtinu završio trojkom Alekse Avramovića za 21:15.

Početkom druge deonice dve brze tehničke greške dobio je trener Zvezde Duško Ivanović, zbog čega je crnogorski stručnjak morao da napusti klupu crveno-belih.

Partizan je na isteku drugog minuta druge četvrtine trojkom Ledeja stigao do prve dvocifrene prednosti – 28:17.

Nastavio je Partizan sa dobrom igrom i poenima Kevina Pantera dolazi do najvećih plus 18 (44:26).

Prvo poluvreme Zvezda je okončala serijom 8:0, pa se na odmor otišlo rezultatom 44:34 za crno-bele.

Tri i po minuta u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Zvezdi da smanji prednost rivala na 50:45, nakon što je precizan sa distance bio Vildosa.

Odličnu igru u trećoj četvrtini Zvezda je „krunisala“ sa pet vezanih poena Petruševa, koji je trojkom u poslednjem minutu doneo vođstvo svom timu 59:58.

Otvaranje poslednje četvrtine takođe je prošlo u znaku Zvezde, koja posle trojke Nedovića vodi sa 69:60.

Sudije su sedam minuta i 26 sekundi pre kraja prekinuli meč zbog velikog broja predmeta na terenu, a pauza je trajala dvadesetak minuta.

Partizan se nije predao i trojkom Pantera dva minuta pre kraja stiže na minus četiri (77:73).

Vildosa je u sledećem napadu pogodio tri slobodna bacanja, a Zvezda je do kraja sačuvala prednost.

Zvezda će u subotu od 21.00 u finalu igrati protiv Mege, koja je ranije danas savladala FMP sa 86:67.

Crveno-beli su dvostruki uzastopni pobednici Kupa Radivoja Koraća, a do sada imaju ukupno 11. titula u Kupu. Mega je jedini trofej Kupa osvojila 2016. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar