U trendu

Zvezda posle zimske pauze u Super ligi dočekuje Vojvodinu

Posle dvomesečne zimske pauze, predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije utakmicama 22. kola, a derbi će biti igran u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“ gde Crvena zvezda dočekuje Vojvodinu.

Beogradski crveno-beli pobedom su završili jesenji deo šampionata i u nastavk sezone ulaze s devet poena više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša, a čak 15 od „večitog“ rivala Partizana. 

Branilac titule je pripreme na Kipru i u Turskoj odradio na visokom nivou, nije upisao nijedan poraz, pa će sutra od 16.00 na stadionu „Rajko Mitić“ dočekati Vojvodinu u dobrom raspoloženju, ali i s nekoliko promena u sastavu. Zvezda je neporažena na otvaranjima drugog dela sezone još od 1982. godine, kada niko od aktuelnih fudbalera novosadskog kluba nije bio ni rodjen.

Vojvodina je jesenji deo šampionata završila na osmom mestu sa 28 bodova, a u poslednjem 21. kolu igrala je nerešeno bez golova u novosadskom okršaju protiv Proletera.

Jedna od zanimljivih utakmica predstojećeg vikenda biće i okršaj izmedju drugoplasirane i četvrtoplasirane ekipe šampionata Srbije.

Radnički će u subotu od 15.00 ugostiti Čukarički, a taj meč je prethodnih sezona privlačio dosta pažnje, zbog čestih optužbi ekipe s Banovog brda na funkcionisanje Nišlija i tretmana koji, prema njihovim rečima, imaju kod sudija.

Nišlije na drugom mestu imaju 50 bodova, a Čukarički na četvrtom ima 39, pet manje od trećeplasiranog Partizana.

Crno-beli su tokom zime uspeli da zadrže Zorana Mirkovića na trenerskoj poziciji, a sutra ih od 13.00 očekuje nešto lakši zadatak na gostovanju protiv Bačke.

S druge strane tabele, u najtežoj poziciji je Dinamo iz Vranja koji posle 21 utakmice ima samo 10 bodova, a u nedelju će od 14.00 ugostiti Spartak iz Subotice.

Pretposlednji Zemun u istom terminu će na Banjici igrati protiv gradskog rivala Rada.

Prva utakmica 22. kola igraće se danas od 17.00 na krovu tržnog centra Stadion, gde će Voždovac dočekati Napredak, a sutra će se u Šapcu od 14.00 sastati Mačva i Mladost, odnosno u Novom Sadu Proleter i Radnik iz Surdulice.

U prolećnom delu šampionata, pored predstojećih utakmica, igraće se još osam kola, a potom će uslediti „podela bodova“ i deljenje na plej-of i plej-aut grupu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.