U trendu

Zvezda povela u finalu protiv Partizana

Košarkaši Crvene zvede poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji Super lige Srbije, pošto su u Beogradu kao domaćini pobedili Partizan sa 78:64 (19:17, 15:18, 19:10, 24:20).

Finale se igra na tri pobede, a sledeći meč na programu je u ponedeljak. Partizan je osvajač prethodnih 13 titula prvaka Srbije, dok je Zvezda poslednji put bila državni šampion 1998. godine.

Ujednačen napad Zvezde predvodio je Maik Cirbes sa 17 poena. Luka Mitrović postigao je 14, Čarls Dženkins 12, a Markus Vilijams 11 poena.

Ubedljivo najbolji igrač Partizana večeras bio je Milan Mačvan, koji je meč završio sa 24 poena i 13 skokova, uz indeks korisnosti od 38. Dragan Milosavljević postigao je 10, a Milenko Tepić devet poena.

Najbolji igrač Zvezde Boban Marjanović igrao je jako malo zbog povrede, dok je Partizan nastupio bez Eda Murića, koji je završio sezonu zbog povrede. „Večiti“ beogradski rivali odigrali su deveti ogovodišnji derbi pred 5.589 gledalaca, u vreloj i zagušljivoj hali Pionir, a meč je protekao bez većih incidenata.

Rivali su vrlo ujednačeno počeli utakmicu. Partizan je dao prvi koš, a Zvezda je preokrenula na 5:2, da bi crno-beli opet došli do 7:5. Nominalno gostujući tim vodio je uglavnom tokom celog prvog poluvremena, a predvodio ga je Milan Mačvan sa 16 poena i sedam skokova u prvih 20 minuta.

Oba tima igrala su jaku odbranu i imala su probleme da postignu koš, a to se naročito videlo u igri Zvezde, u kojoj su trojica igrača mašili „zicere“.

Crveno-beli su malo, ali konstantno vođstvo Partizana preokrenuli u finišu prvog poluvremena, kada se razigrao Markus Vilijams i sa četiri poena i asistencijom doneo svom timu prednost od 31:28.

Nakon toga su se uloge na terenu zamenile, pošto je Zvezda imala malu prednost, a Partizan je bio taj koji je pokušavao da je stigne.

U prvih 20 minuta nijedan tim nije imao više od četiri poena prednosti. Zvezda se u drugom poluvremena razigrala, tako da su i drugi igrači počeli da postižu koševe, da bi Nemanja Dangubić minut pre kraja pogodio trojku za prednost od 52:44, da bi onda Branko Lazić snažno zakucao, doneo erupciju oduševljenja u dvoranu i prednost od 10 poena svom timu.

Iako je posle toga ostala čitava četvrtina da se igra, meč je praktično već tada bio rešen, pošto su u Partizanu Milenko Tepić i Dragan Milosavljević pokušavali da isprate Mačvana, dok se crveno-beli tim razigrao i sigurno sačuvao prednost.

Mačvan i Nikola Milutinov nisu završili meč zbog povreda. Milutinov je izašao zbog zgloba, a Mačvan zbog prepone.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.