U trendu

Zvezda: Presuda od 25 godina zatvora nije daleko od pravde

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da „ni jedna presuda ne može da vrati život Marka Ivkovića“, ali da prvostepena presuda ubici od 25 godina „nije daleko od pravde, pod uslovom da ne bude umanjena“.

Turčin Kadri Aktaš, koji je prošlog novembra ubio navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči košarkaške utakmice Galatasaraja i beogradskog kluba, osuđen je na zatvorsku kaznu od 25 godina.

Kako je danas preneo turski Hurijet, Aktaš je dobio zatvorsku kaznu od 25 godina, a šestorica osumnjičenih su oslobodjeni.

„Ni jedna presuda ne može da vrati život Marka Ivkovića, ali prvostepena presuda koja je doneta nije daleko od pravde, pod uslovom da kroz drugostepenu presudu i ostale pravne mehanizme, ta prvostepena presuda ne bude umanjena“, navodi se u saopštenju na sajtu Zvezde.

Incident se dogodio 21. novembra prošle godine u Istanbulu kada su se ispred hale sukobili navijači Galatasaraja i Zvezde uoči utakmice u Evroligi.

„Za sada je turska država u ovom slučaju pokazala u velikoj meri adekvatan pristup. Tugu i žal za izgubljenim životom Marka Ivkovića, ipak, ne može da eliminiše ni jedna presuda“, piše u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike