U trendu

Zvezda proslavila medalje svojih džudista i najavila klupsko EP

Džudo klub Crvena zvezda proslavio je danas medalje koje su dvoje članova tog kluba osvojili na Evropskom prvenstvu za mladje seniore i najavio velike ambicije za predstojeće Evropsko klupsko prvenstvo u Beogradu.

Milica Nikolić odbranila je šampionsku titulu u konkurenciji do 48 kilograma, dok je Nemanja Majdov u osvojio bronzanu medalju u konkurenciji do 90 kilograma.

Predsednik džudo kluba Stojan Vujko zahvalio se sportistima na rezultatima i uručio je Milici Nikolić plaketu „Naša šampionka“, a  Ivan Bošnjak, predsednik Skupštine kluba, dao jo je buket cveća.   

„Hvala svima koji su bili uz mene, pre svega mojoj Crvenoj zvezdi a posebno treneru Andriji Djurišiću, kao i treneru koji se od skoro priključio našem timu Vladimiru Rančiću, koji mi je mnogo pomogao na ovom putu. Hvala i prijateljima i sparing partnerima koji su bili uz mene. Medalja iz Tel Aviva je potvrda čitave sezone koja je za nama, i koja je bila nikad bolja. Uverena sam da ću uzeti  još jednu evropsku medalju i to za seniore“, rekla je dvostruka evropska šampionka Milica Nikolić.

Nemanja Majdov je na EP za juniore u Malagi drugi put postao šampion, a pre dve nedelje je osvojio bronzu na seniorskom Grend slemu u u Abu Dabiju i sada je osvojio bronzu na EP za mladje seniore. Njemu je plaketu „Naš šampion“ takodje uručio Bošnjak.

„Nastavili smo sa dobrim rezultatima, i oni su sve bolji, tako da imamo čemu da se radujemo u budućnosti. Sigurno ćemo dati svoj maksimum do Olimpijskih igara u Tokiju. Uveren sam da ćemo nastaviti  istim tempom i da će Igre 2020.  biti vrhunac naše karijere.  Zahvaljujem se svim ljudima koji su pomogli da dođem do ovog rezultata, mom treneru i ocu Ljubiši Majdovu, mojoj porodici, čitavoj Crvenoj zvezdi, sparing partnerima, svim našim i mojim sponzorima“, rekao je Majdov.

Odlični rezultati Zvezdinih  prvotimaca najbolji su uvod za krunu sezone, Evropsko klupsko prvenstvo – Ligu šampiona čiji je domaćin Beograd 17. decembra.

„Crvena zvezda je pre dve godine osvojila bronzano odličje na ovom takmičenju u Hopdorfu u Holandiji što je još jedna ispisana stranica u srpskoj sportskoj istoriji.  Ove godine želimo da ovde u Beogradu, u dvorani Aleksandar Nikolić, pred domaćom publikom podignemo lestvicu uspeha. Pozivamo sve ljubitelje džudoa da 17. decembra ispunimo dvoranu Aleksandar Nikolić i bodrimo našu Zvezdu do titule“, rekao je Vujko.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike