U trendu

Zvezda protiv Galatasaraja za top 8

Košarakaši Crvene zvezde od 19 časova igraju protiv Galatasaraja u 23. kolu Evrolige u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

„Protivnik ima ogromno iskustvo i kvalitet i potrebno je da budemo na nivou igara kada smo igrali najbolje i kada smo bili kompletni. Da li je to moguće u ovom trenutku teško je proceniti. Ne treba očekivati da budemo toliko dobri, ali nadam se da ćemo uspeti da se dobro pripremimo i da ćemo dati maksimum. Želja nam je budemo bolji od Galatasaraja, ali smo svesni da neće biti nimalo lako. Vrlo teško je očekivati da će tim da izgleda dobro kao kada smo bili najbolji, igrali izvanredno… To je nerealno. Da li će to biti dovoljno da savladamo Galatasaraj? Nadam se da – da“, rekao je trener Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da njegova ekipa želi pobedu protiv Galatasaraja, ali je istakao da „neće leteti glave“ ako do toga ne dođe.

„Naravno da želimo trijumf i da mu se nadamo. Imamo na to pravo i spremamo se za svaki meč da pobedimo, ali neće leteti glave ako se ne pobedi ovaj meč“, istakao je Mitrović.

Iz Crvene zvezde su ponovo podsetili da je meč s Galatasarajem proglašen za meč visokog rizika, da će biti smanjen kapacitet dvorane, kao i da će biti pojačana kontrola na ulazima.

Pred meč Zvezde i Galatasaraja ponovo je u žiži u priča o ubistvu navijača ‘crveno-belih’ Marka Ivkovića u Istanbulu pred duel ta dva tima 2014. godine. Takođe, to će biti prilika da Blejk Šilb vidi bivše saigrače.

„Zaista se radujem tom meču. Kada sam bio deo Zvezde voleo sam navijače i klub. Volim da se vratim u Pionir, svaka utakmica Evrolige u toj hali je u sjajnom ambijentu. Videću neke nekadašnje saigrače, naravno i Diona Tompsona. Teško je igrati protiv Zvezde u Beogradu“, naveo je Šilb.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar